Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Marţi, 19 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 Februarie 2018
Vizualizari: 468
Comentează add

Judecătorii Curţii Constituţionale a României nu vor putea fi, reţinuţi, arestaţi, sau percheziţionaţi decât cu încuviinţarea plenului CCR.

Judecătorii Curţii Constituţionale vor putea fi arestați ”doar cu aprobare”

radiojurnal

Curtea Constituţională a României. Foto: Agerpres.

Judecătorii Curţii Constituţionale a României nu vor putea fi, reţinuţi, arestaţi, sau percheziţionaţi decât cu încuviinţarea plenului CCR - a stabilit astăzi Senatul, care a finalizat modificările aduse legii de organizare şi funcţionare a Curţii.

Reprezentanţii USR au votat împotriva proiectului de lege, arătând că prin aceste modificări se creează superimunităţi pentru judecătorul CCR, care devine aproape imposibil de urmărit penal, arestat preventiv sau judecat, în timp ce judecătorul de drept comun este discriminat.

Senatorul USR George Dirca: Prin această lege urmează să creăm superimunităţi pentru o categorie de judecători şi anume pentru judecătoriul constituţional, care devine aproape imposibil de reţinut, de urmărit penal sau de arestat. Pentru încuvinţarea urmăririi penale a unui judecător al CCR va fi nevoie de votul a şase dintre cei nouă membri. În acest fel, creăm o discriminare între judecătorii constituţionali şi magistraţii de drept comun.


Etichete Judecătorii Curţii ConstituţionalereţinuţiarestaţipercheziţionaţiCCR

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live