Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 18 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

20 Februarie 2021
Vizualizari: 300
Comentează add

Prin scăderea perioadelor de arest preventiv şi la domiciliu, el urmează să execute circa doi ani și cinci luni.

Judecătoria Municipală Moscova a respins recursul lui Aleksei Navalnîi

alexandru-beleavski-moscova

 Opozantul rus Aleksei Navalnîi, condamnat la închisoare cu executare, în timpul pronunțării primei sentințe într-un tribunal din Moscova, 2 februarie 2021. Foto: Handout/ Moscow City Court press service/ AFP

O curte de apel din Moscova a respins sâmbătă recursul opozantului Aleksei Navalnîi, care solicitase anularea condamnării sale la închisoare.
 
Reporter: Judecătoria Municipală Moscova a respins recursul în cazul liderului de opoziţie, Aleksei Navalnîi, căruia recent i-a fost comutată pedeapsa cu suspendarea într-un mai vechi dosar de delapidare, pe care Navalnîi îl consideră fabricat, într-una cu executare.
 
Prin scăderea perioadelor de arest preventiv şi la domiciliu, el urmează să execute circa doi ani și cinci luni.
 
Luna trecută, el a fost arestat la revenirea din Germania, unde s-a aflat la tratament după tentativa de otrăire din august, comisă - afirmă liderul de opoziție - la ordinul președintelui Putin. Sentința de astăzi nu a ţinut cont de hotărârea obligatorie de marți a Curții Europene pentru Drepturile Omului de a-l elibera imediat pe Aleksiei Navalnîi, ca măsură asiguratorie.
 
Anterior, Kremlinul a numit decizia CEDO amestec flagrant în activitatea puterii judecătoreşti din Rusia, iar ministrul justiţiei, Konstantin Ciucenko, nefondată, ilegală şi inaplicabilă.
 
La proces au asistat şi câţiva diplomaţi occidentali.
 
Cancelariile occidentale au denunţat vehement condamnarea liderului rus de opoziţie, săptămâna viitoare, miniştrii europeni de externe urmând să discute posibilele sancţiunii împotriva Rusiei legate de acest caz.
 
Tot azi ar urma să fie pronunţată sentinţa într-un alt dosar intentat lui Alexei Navalnîi, în caree acuzarea cere amendarea acestuia cu circa 11.000 de euro echivalent pentru calomnierea unui veteran de război.
 
(PH)

Etichete Aleksei Navalnîirecursinchisoareproteste(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live