Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (continuare) Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Darie, Vaslui

17 August 2018
Vizualizari: 938
Comentează add

Mai multe localităţi din Vaslui au primit fonduri pentru construcţia de dispensare medicale moderne.

Jud. Vaslui: Fonduri pentru construcţia de dispensare medicale moderne

alina-darie-vaslui

Dispensar. Arhivă Foto: Agerpres.

Mai multe localităţi din Vaslui au primit fonduri pentru construcţia de dispensare medicale moderne, în speranţa că vor reuşi să atragă medici specialişti.

Prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, PNDL, la nivelul judeţului Vaslui au fost aprobate fonduri pentru realizarea a 23 de cabinete medicale moderne în tot atâtea comune.

Investiţia ar însemna, spune conducerea Consiliului Judeţean Vaslui, o şansă prin intermediul căreia medicii să fie incurajaţi să vină să lucreze în mediul rural vasluian.

În prezent, sunt patru comune - Ohidia, Măluşteni, Albeşti şi Coroieşti - cu peste 10.000 de persoane care nu beneficiază de medic de familie, specialiştii alegând să plece la oraş, unde sunt condiţii mai bune.

În lipsa lor, pacienţii fac drumuri lungi către spitalele arondate şi de aceea sunt îndrumaţi şi către centrele de permanenţă existente în judeţul Vaslui.


Mihaela Plaga, Direcţia de Sănătate Publică Vaslui: Populaţia trebuie să ştie că, în aceste centre de permanenţă, serviciile medicale acordate de către medicii de familie sunt: asistenţă medicală în afecţiunile acute şi în urgenţele medico-chirurgicale în limitele de competenţă ale medicului de familie şi ale posibilităţilor tehnice.

Pot primi trimitere către alte specialităţi medicale.


Reporter: Trebuie spus că la nivelul judeţului Vaslui sunt 11 centre de permanenţă, din care 10 în mediul rural şi unu în municipiul Huşi.


Etichete fonduridispensarevasluicj vasluihusipndlmedic de familie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live