Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 18 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 Iunie 2019
Vizualizari: 243
Comentează add

Apel matinal: În judeţul Giurgiu, apa din cel puţin 200 de fântâni nu mai este potabilă, iar autorităţile au intrat în alertă. (AUDIO)

Jud. Giurgiu, apa din cel puţin 200 de fântâni nu mai este potabilă Jud. Giurgiu, apa din cel puţin 200 de fântâni nu mai este potabilă - Conține audio

radiojurnal

 Inundații, jud. Giurgiu. Sursa Marcela Petcu.

Pentru aproximativ o oră mai este în vigoare un cod roşu de inundaţii pentru râurile din bazinul hidrografic Bega, judeţele Timiş şi Arad.

Alte coduri, portocaliu şi galben, vizează râurile din Timiş, Caraş-Severin, zona arcului Carpatic şi estul Moldovei. Şi pe Dunăre sunt în vigoare două coduri hidro, portocaliu şi galben.

Vizează aproape toată lungimea fluviului în ţara noastră şi sunt valabile până la 13, respectiv 16 iunie.

A plouat în mare parte din ţară în ultimele zile, iar în unele zone inundaţiile au provocat pagube însemnate.

În judeţul Giurgiu, apa din cel puţin 200 de fântâni nu mai este potabilă, iar autorităţile au intrat în alertă.


Reporter: Marcela Petcu - Direcția de Sănătate Publică Giurgiu atrage atenția locuitorilor afectați de inundațiile din ultimele zile să nu consume apă din fântâni, ci doar apă îmbuteliată.

Cele mai afectate de inundațiile determinate de ploile abundente au fost localitățile Iepurești și Răsuceni, acolo unde și fântânile au fost colmatate. Vorbim de peste 200 de fântâni, care au fost afectate din cauza inundațiilor.

Autoritățile sanitare din județul Giurgiu au trimis dezinfectanți autorităților locale și au luat probe de apă din fântânile care au fost afectate de viiturile generate de ploile torențiale. În schimb, autoritățile locale spun că oamenii oricum consumau apă îmbuteliată și că i-au informat că apa din fântâni nu este potabilă. În același timp, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Giurgiu spun că, dacă medicii de familie din zonele afectate vor considera necesar acest lucru, vor declanșa campania de vaccinare împotriva hepatitei.

AUDIO: Apel matinal, invitat Magdalena Mărcuț, director executiv la Directia de Sanatate Publica Giurgiu.


Etichete giurgiuapafantaninepotabilaploiinundatii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live