Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Vineri, 05 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mădălin Sofronie

11 Septembrie 2020
Vizualizari: 464
Comentează add

Jud. Călăraşi: Cele mai multe unităţi de învăţământ, în scenariul galben

madalin-sofronie

  Foto: Arhivă/ Gina Poenaru.

În judeţul Călăraşi, cele mai multe de unităţi de învăţământ vor începe şcoala în scenariul al doilea, din cauza lipsei de spaţiu. Probleme sunt şi cu asigurarea asistenţei sanitare, şcolile având nevoie de medici şi asistente care să asigure triajul epidemiologic al elevilor înainte de a intra la ore, după cum relatează corespondentul nostru, Mădalin Sofronie:

Reporter: În urma propunerii făcute de Inspectoratul Școlar Județean Călărași și aprobată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, la nivelul județului, 90 de unități de învățământ își vor desfășura activitatea în scenariul galben, care implică atât prezența fizică în clase a elevilor și profesorilor, cât și participarea la cursuri prin intermediul calculatorului sau tabletelor electronice.
 
Județul Călărași are și două unități în scenariul roșu, situația fiind generată de faptul că respectivele școli se află încă în reabilitare.
 
Oficialii Inspectoratului Școlar Județean susțin faptul că de la 1 octombrie, activitata didactică în aceste unități se poate relua fără probleme.
 
Școlile din Călărași sunt, însă, deficitare din punct de vedere al cadrelor medicale care să asigure protecția sanitară pentru elevi și profesori, la nivelul județului existând doar un singur medic, care își desfășoară activitatea la Oltenița.
 
(PH)
 

Etichete Calarasiscoliscenariul galben(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live