Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Vineri, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Beatrice Brăileanu

20 Martie 2012
Vizualizari: 2086
Comentează add

Walt Disney a declarat că se aşteaptă la pierderi de 200 milioane de dolari în urma filmului John Carter. Compania a cheltuit peste 350 de milioane de dolari pentru acest film.

John Carter, unul din cele mai mari eşecuri ale cinematografiei John Carter, unul din cele mai mari eşecuri ale cinematografiei - Conține video

beatrice-braileanu

Foto: Agerpres

Filmul John Carter, despre un căpitan al armatei transportat pe Marte, ar putea duce la o pierdere pentru industria filmelor Disney între 80 şi 120 milioane de dolari pe parcursul trimestrului curent, precizează BBC.

Walt Disney a declarat că se aşteaptă la pierderi de 200 milioane de dolari în total, filmul fiind considerat unul dintre cele mai mari eşecuri din istoria cinematografiei.

Acţiunile Disney au scăzut cu aproape 1% la începutul comercializării filmului, în New York.

Costurile filmului sunt estimate la 250 milioane de dolari şi este probabil ca Disney să fi cheltuit alte 100 de milioane de dolari pe marketing.

"Povestea filmului este de neînţeles, caracterizarea este ridicolă, povestea de două ore şi un sfert este plictisitoare, plictisitoare, plictisitoare", a declarat Mark Kermode la revizuirea filmului pe BBC 5 Live.

Regizorul filmului, Andrew Stanton, a avut anterior succes cu filme cum ar fi Finding Nemo şi Wall-E.

Filmul John Carter este bazat pe o serie de cărţi scrise de Edgar Rice Burroughs, autorul lui "Tarzan".

Seria a început cu "A Princess of Mars", în 1912, şi s-a încheiat cu "John Carter of Mars", publicat după moartea autorului, în 1964.

Video: Trailerul filmului John Carter.


Filmul a încasat la nivel mondial 184 milioane de dolari de la box office, iar proprietarii de cinematografe au primit aproape jumătate din acest total.

Walt Disney va spera la un succes din alte filme cu bugete mari, cum ar fi "The Avengers", care urmează să fie lansat în luna mai, şi "Brave", ce va fi lansat în iunie.


Etichete filmWalt DisneyJohn Carterpierderibox officeAndrew Stanton

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live