Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Luni, 17 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc

23 Octombrie 2018
Vizualizari: 320
Comentează add

Până când oamenii nu vor deveni rezonabili, vom consolida arsenalul nostru, a spus Donald Trump.

John Bolton, întâlnire cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin

doina-saiciuc

Consilierul prezidenţial pentru securitate naţională John Bolton, SUA. Foto: Xinhua/Agerpres.

Consilierul preşedintelui american pentru securitate naţională, John Bolton, este primit azi de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, care aşteaptă clarificări după ce şeful Casei Albe a ameninţat cu retragerea dintr-un important tratat de dezarmare nucleară.

Demnitarii cu care John Bolton a discutat deja la Moscova au subliniat disponibilitatea părţii ruse de a lucra pentru eliminarea pretenţiilor reciproce.

Preşedintele Donald Trump spune, însă, că vrea să contracareze programele Rusiei şi Chinei de dezvoltare a rachetelor cu rază medie de acţiune şi acuză Moscova că a continuat să construiască astfel de arme, în pofida tratatului care le interzice.

Preşedintele Trump a avertizat ieri Rusia şi China că Statele Unite îşi vor consolida arsenalul nuclear ca răspuns la încălcările repetate ale Moscovei ale Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare, semnat în 1987, din care a ameninţat că va retrage Statele Unite.

Planul Administraţiei Trump de a părăsi tratatul ţinteşte, de asemenea, China care, nefiind parte la el, a putut construi, fără niciun fel de constrângeri, arme nucleare cu rază medie.

Donald Trump: Până când oamenii nu vor deveni rezonabili, vom consolida arsenalul nostru. Avem mai mulţi bani decât oricine. Până vor deveni rezonabili. Când o vor face, vom fi cu toţii înţelepţi şi ne vom opri cu toţii. Şi nu numai că ne vom opri, dar vom reduce arsenalul nuclear, ceea ce mi-ar plăcea să fac. Dar până acum, ruşii nu au respectat acordul. Aceasta este o ameninţare pentru oricine, inclusiv pentru China, inclusiv pentru Rusia şi pentru oricine altcineva care vrea să joace acest joc cu noi. Nu puteţi să jucaţi acest joc cu mine!

Preşedintele Trump a avertizat în legătură cu creşterea arsenalului nuclear american într-un moment în care consilierul său pentru securitate naţională John Bolton se află la Moscova, unde s-a întâlnit ieri, timp de cinci ore, cu omologul rus, Nikolai Patrushev, şi unde urmează astăzi să se întâlnească cu preşedintele Putin.


Etichete John Boltonpreşedintele RusieiVladimir Putin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live