Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Duminică, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

1 Aprilie 2021
Vizualizari: 211
Comentează add

Preşedintele american, Joe Biden, a propus un plan de investiţii masive, de 2.000 de miliarde de dolari, care să vizeze în principal infrastructura.

Joe Biden a propus un plan de investiţii masive

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

  Foto: facebook.com/joebiden

Preşedintele american, Joe Biden, a propus ieri un plan de investiţii masive, de 2.000 de miliarde de dolari, care să vizeze în principal infrastructura.
 
Acest plan are ca obiective crearea de locuri de muncă, rezistenţa în faţa Chinei şi combaterea schimbărilor climatice. Doina Saiciuc transmite de la Washington.
 
Corespondenţă din Washington - Reporter: Doina Saiciuc - Președintele Biden a făcut, ieri, public un masiv plan de reconstruire a infrastructurii naționale, un plan care prevede 2.000 de miliarde de dolari.
 
Joe Biden: Este o investiție făcută o dată într-o generaţie în America. Este o investiție care nu s-a mai făcut de la construirea sistemului de autostrăzi interstate. Este cea mai masivă investiție în crearea de locuri de muncă de la cel de-Al Doilea Război Mondial. Planul va crea milioane de locuri de muncă bine plătite, economia va crește, vom deveni mai competitivi pe plan mondial. Planul va promova interesele noastre de securitate naţională şi ne va plasa în poziția de a câștiga în următorii ani competiția globală cu China.
 
Reporter: Planul prevede, între altele, repararea drumurilor și podurilor, extinderea accesului la internetul broadband, internetul în bandă largă, creșterea finanțării cercetării și impozite mai mari  impuse corporațiilor, de la 21 de procente la 28.
Joe Biden: Propun un plan  național care recompensează munca, un plan care nu-i recompensează numai pe cei bogați.
Reporter: Consilierii președintelui Biden spun că pandemia de COVID-19 a schimbat atitudinea americanilor cu privire la rolul pe care Guvernul ar trebui să îl joace în viețile lor și că a creat așteptări pentru investiții fără precedent în vederea reconstruirii țării.
 
(PH)

Etichete Joe Bideninvestitii(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live