Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Catrinel Oprișiu și Bogdan Predescu, Baku

16 Iunie 2015
Vizualizari: 2109
Comentează add

Echipajul feminin de kaiac dublu (Roxana Borha – Elena Meroniac) a câștigat azi medalia de argint la Jocurile Olimpice desfășurate în capitala Azerbaidjanului.

Jocurile Olimpice de la Baku, prima zi cu medalie pentru România

catrinel-oprisiu-si-bogdan-predescu-baku

Echipajul feminin de kaiac dublu (Roxana Borha – Elena Meroniac) a câștigat o medalie de argint. Foto. Bogdan Predescu.

Marți la Jocurile Europene de la Baku am intrat în posesia primei medalii, un argint adus de kaiacul dublu de fete (Roxana Borha – Elena Meroniac), cele care au terminat cursa în urma ambarcațiunii Serbiei, dar înaintea celei a Ungariei, pentru prima prezență românească pe un podium de premiere aici în Azerbaidjan.

Tot în sesiunea de kaiac-canoe am notat doar locul 9 (ultimul) în finala de kaiac 4 pe 1000m pentru băieții noștri, dar și locul 10 pe care a terminat Florentina Caminescu în proba maraton pe 5000m la kaiac simplu.

La lupte libere am fost aproape de medalia de bronz prin Andrea Simon (la 63kg) cea care a ajuns în sesiunea de seară, cu un meci decisiv pentru podium cu sportiva Mamasuk din Belarus.

Din păcate Andrea nu a rezistat în această întâlnire și a pierdut clar lupta pentru medalie.

A evoluat și Estera Dobre (53kg) însă și ea a trebuit să se recunoască învinsă de Natalia Budu din Republica Moldova în sferturile de finală.

Alin Moldoveanu a intrat în concursul de tir, la pușcă aer comprimat 10m din postura de campion olimpic, însă a părăsit competiția fără a prinde finala, de pe locul 22.

 

Echipajul feminin de kaiac dublu (Roxana Borha – Elena Meroniac) a câștigat azi medalia de argint la Jocurile Olimpice...

Posted by România Actualităţi on 16 Iunie 2015

Evoluție bună însă la tir cu arcul pentru Daniel Ciornei și Simona Băncilă, cei care au reușit să se califice mai departe în concursul individual, dar au prins un loc și în concursul de mâine pentru ehipele mixte.

La polo pe apă am avut parte de meciul dintre România și Serbia, decisiv pentru calificarea mai departe în grupa locurilor 1-8, însă nu a fost să fie.

Victorie pentru Serbia cu 8-2 și formația noastră merge în turneul locurilor 9-12.

La tenis de masa au început meciurile din turneul de simplu, în care Bernadette Szocs a trecut de Guliyeva din Azerbaidjan cu 4-0 și urmează să joace mai departe cu olandeza Jie Li, Constantin Cioti a fost eliminate de ukraineanul Lei Kou cu 4-1, în timp ce Adrian Crișan și Eliza Samara și-au aflat adversarii din turul următor.

În turneul de box, Nicolae Andreiana (56kg) l-a învins pe Ferrer Pereira (Spania) cu 3-0, iar Ionuț Jitaru (91kg) a pierdut la irlandezul O’Neill cu 0-3.

Programul zilei de miercuri ne aduce surprinzător emoții pentru echipa mixtă de tir cu arcul Daniel Ciornei și Simona Băncilă, cei doi urmând să evolueze în primul meci eliminatoriu în compania Georgiei.

În turul secund al concursului de tenis de masa Bernadette Szocs o întâlnește pe sportiva Jie Li din Olanda, Eliza Samara joacă în compania suedezei Ekholm, iar Adrian Crișan îl are drept adversar pe grecul Kalinikos Kreanga. În turneul de box vor urca în ring Daniel Niculescu (64kg), Constantin Olaru la 69kg și Alexandru Machedon la 81kg.

La lupte libere intră în concurs băieții Andrei Dukov 57kg și George Bucur 65kg, în timp ce la gimnastică aerobică avem prezentă echipa mixtă în calificări: Bianca Gorgovan și Dacian Barna.

Și dacă tot am vorbit de echipe, să nu uităm de naționala de volei care are meci cu Polonia, sau de naționala de polo pe apă cu un meci în compania Franței în turneul locurilor 9-12.


Etichete exclusiv onlineBakuJocurile OlimpicacompetitieRomaniamedaliekaiac dubluRoxana BorhaElena MeroniacAzerbaidjan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live