Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Luni, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Catrinel Oprișiu și Bogdan Predescu, Baku

22 Iunie 2015
Vizualizari: 2058
Comentează add

Deși cu prezențe românești în doar două discipline, ziua de luni a adus pentru noi o nouă medalie, un bronz în concursul de sambo pentru Daniela Hondiu.

Jocurile Europene de la Baku–Luni 22 iunie

catrinel-oprisiu-si-bogdan-predescu-baku

 Daniela Hondiu.

Deși cu prezențe românești în doar două discipline, ziua de luni a adus pentru noi o nouă medalie, un bronz în concursul de sambo.
 
Daniela Hondiu la categoria 60kg a trecut repede peste înfrângerea dubioasă din semifinale în fața bulgăroaicei Stefanova și a câștigat fără problem medalia de bronz în fața ibericei Jimenez Lopez (4-0). 
 
Daniela este campioana europeană en-titre, un titlu obținut după ce a trecut de aceeași sportive din Bulgaria, care de această data, aici la Baku, a oprit-o din drumul spre medalia de aur. 
 
 
Tot în turneul de sambo am mai avut alte patru evoluții românești în luptele pentru bronz, însă nu am mai reușit să aducem medalii. Au pierdut meciurile decisive: Codrina Ionescu (52kg) 1-3 cu Aksionova (Lituania), Orlando Gruia (57kg) 0-4 cu Chidrashvili (Georgia), Valentin Damian (74kg) 0-4 cu rusul Sidakov și Radu Malcic (+100kg) 1-3 cu Rybak (Belarus). 
 
Tot luni a intrat în concurs și Simona Olariu în turneul de badminton, însă în meciul din grupa H cu Alesia Zaitsava (Belarus), sportiva noastră s-a accidentat fiind nevoită să abandoneze. 
 
Marți la Jocurile Europene avem program plin încă de dimineață deoarece intră în concurs scrima cu cele două arme importante pentru noi – spadă fete și sabie băieți. Vom avea reprezentanți la: Baschet 3x3 România – Lituania atât la fete cât și băieți; Box 64 kg în sferturile de finală Daniel Niculescu – Collazo Sotomayor (Azerbaidjan); Scrimă în tururile preliminare sabie băieți – Alin Badea, Tiberiu Dolniceanu, Iulian Teodosiu și Mădălin Bucur, iar la spadă fete – Amalia Tătăran, Simona Pop, Simona Gherman și Ana Maria Brânză; iar la Natație vor concura – Bogdan Scarlat 400m liber, Robert Glință 100m spate, Emilia Colti Dumitrescu 800m liber și ștafeta de 4x100m masculin. 
 
Bilanțul României la Jocurile Europene de la Baku contabilizează acum șase medalii – 3 de argint (kaiac dublu 500m Borha și Meroniac, Andreea Iridon – finala de la bârnă și echipa de gimnastică aerobică în proba de grup) și 3 de bronz (Daniela Hondiu la sambo, Andreea Iridon la paralele inegale și Marius Berbecar la paralele).

Etichete Exclusiv OnlinesamboDaniela HondiuSimona OlariuBakubadminton,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live