Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Catrinel Oprișiu și Bogdan Predescu, Baku

18 Iunie 2015
Vizualizari: 1977
Comentează add

FOTO: Rămânem departe de medalii la competiția din Azerbaidjan, cu prezențe însă în finale acolo unde se poate.

Jocurile Europene de la Baku, joi 18 iunie 2015

catrinel-oprisiu-si-bogdan-predescu-baku

 Jocurile Europene de la Baku. Foto: Bogdan Predescu.

În concursul individual compus de la gimnastică artistică Laura Jurcă a terminat pe locul 9, tânăra sportive fiind aruncată în luptă de antrenori, în această finală complexă pentru a căpăta experiență (utilă la cei 15 ani ai săi) și pentru a o odihni pe titulara de drept a finalei de la individual compus Andreea Iridon. În concursul băieților Vlad Cotuna nu a prins o zi bună și a terminat pe ultimul loc – 18, departe de orice pretenție pentru locurile fruntașe. 
 
Am fost din nou aproape de o partidă pentru medalii în concursul de lupte aici la Baku. În ultima zi a întrecerii de lupte libere, doar Ivan Guidea a reușit să ajungă până în sferturile de finală fiind foarte aproape de o victorie în fața georgianului Lomtadze. Din păcate sportivul nostru nu a reușit să se concentreze apoi în recalificări și a fost eliminat din competiție. Ceilalți 3 sportivi de la lupte care au evoluat astăzi au fost departe de vreo șansă pentru medalii: Adrian Moise 70kg, Ștefan Gheorghiță 86kg și Rareș Chintoan 125kg. Din păcate cea mai numeroasă delegație din lotul nostru – 18 sportivi la lupte – ne-a adus doar două locuri 5 prin Andrea Șimon și George Bucur. 
 
Ne-am despărțit joi și de ultima reprezentantă a noastră în concursul de tenis de masă – Elisabeta Samara, aceasta fiind învinsă de sportive asiatică din Polonia – Li Qian cu scorul de 4-3, după ce Samara a condus cu 3-1. 
 
Au intrat în concurs joi și două sportive la sărituri în apă, la platformă: Ioana Cârjan – locul 15 destul de aproape de finala de 12 și Ioana Paștiu – locul 21. 
Tot joi, la ciclism în proba de contratimp individual, sportivul nostru Andrei Nechita a încheiat cursa pe locul 33, iar în turneul de box am notat o victorie la puncte în dreptul sportivului nostru Daniel Niculescu în limitele categoriei 64kg, în fața spaniolului Orozco Ojeda. 
 
 
În programul de vineri la Jocurile Europene de la Baku o regăsim pe Simona Băncilă în finala individuală de la tir cu arcul, sportiva noastră urmând să evolueze în compania azerei cu origini din Republica Moldova – Olga Senyuc.
 
În arena de gimnastică va fi din nou activitate de această dată la ritmică în cursul dimineții cu Ana Luiza Filioreanu în concurs și la aerobică în cursul serii cu încercarea de calificare în proba de grup.  

În turneul de box, vom fi atenți la meciurile Nicolae Andreiana – Tayfur Aliyev din Azerbaidjan, Melinda Pantiș – Yana Burym (Belarus) și Ana Pătrașcu – Sarah Scheurich (Germania). Intră în competiție și singurul reprezentant pe care îl avem la taekwondo – Claudiu Roșeanu, la +80kg, iar la sporturi de echipă avem finala pentru locurile 11-12 la polo pe apă între România și Slovacia, dar și meciul de volei din grupă dintre fetele nostre și reprezentantele Turciei. 


Etichete exclusiv onlineBakuJocurile OlimpicacompetitieRomaniamedaliekaiac dubluRoxana BorhaElena MeroniacAzerbaidjan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live