Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DOCUMENTARELE RRA Joi, 16 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gabriel Bucur

20 Octombrie 2018
Vizualizari: 669
Comentează add

Delegația României s-a întors de la Jocurile Olimpice de Tineret organizate în Buenos Aires, Argentina, cu opt medalii, respectiv două de aur, trei de argint și trei de bronz.

J.O. de Tineret: Impresiile medaliaților români, la întoarcerea acasă

gabriel-bucur

Sursa foto: Gabriel Bucur

Sâmbătă, puțin după ora 17.00, „tricolorii” au revenit în țară, după două săptămâni pline de concursuri la Jocurile Olimpice de Tineret (pentru sportivii cu vârste între 14 și 18 ani). Avionul i-a lăsat în fața Salonului Oficial al aeroportului Henri Coandă, unde, delegația României a fost primită cu flori și aplauze de către familii, jurnaliști și oficiali ai Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Am strâns câteva declarații de la cei mai buni dintre medaliații români, vizibil emoționați, dar încrezători în propriul potențial și în perspectivele care se arată.

Sabina Baltag, medaliată cu aur la haltere, categoria 53 de kilograme: „După finala câștigată, nu mai aveam cuvinte. A fost cel mai mare rezultat pe care l-am obținut. Sper că vor mai urma și altele, mai strălucitoare. Am tratat această competiție ca pe oricare alta. Doar că au fost puțin mai mari emoțiile, dar am tratat concursul cu mai multă seriozitate și sper că v-am făcut mândri. Dintre adversare, columbianca a fost pe lângă mine, am avut puține emoții, dar am câștigat eu. Sunt puternică. Aștept Campionatul European de seniori, unde mi-am propus să fiu campioană, precum și Jocurile Olimpice din 2020 și 2024”.

Iosif Adrian Șulcă, medaliat cu aur la judo, categoria 81 de kilograme: „După finala câștigată, am fost foarte emoționat, am trăit sentimente incredibile. Nu-mi imaginam că o să ajung la un asemenea rezultat. A fost foarte multă muncă, de-a lungul anilor, și iată că a venit și medalia de aur. Rezultatul nu se compară cu cele de la Campionatele Europene, de exemplu. Medalia de la Jocurile Olimpice de Tineret e ceva mai grea, și la propriu, și la figurat. Vreau să am rezultate la fel de bune la Europenele și la Mondialele de juniori, încerc să mă antrenez din ce în ce mai mult, pentru că asta e o motivație pentru mine. Sper să ajung la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024”.

Daniel Cristian Martin, dublu medaliat (singurul din lot) cu argint la înot, la 100 de metri spate și 200 de metri spate: „După această competiție, ca să glumesc, mă simt mai greu cu 800 de grame, 800 de grame de bucurie. Așa se cuantifică munca pe care am depus-o în toți acești 12 ani, de când fac sportul acesta. Când ești pe treptele podiumului, într-o competiție de o asemenea anvergură, simți că ești printre cei mai importanți oameni din lume, în acest sport. E o satisfacție imensă, nu o pot compara cu absolut nimic. Finala de la 200 de metri spate a fost mai grea decât cea de la 100 de metri spate, am fost mai puțin sigur pe mine, am avut și greșeli tactice. La Buenos Aires a fost un schimb de experiențe, nu am simțit presiunea în competiție, față de situația de la un Campionat Mondial. Nu a fost vorba doar să demonstrezi că ești cel mai bun. Încă nu simt că am experiență pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020. Dar, în acest ritm, consider că voi fi suficient de pregătit, până atunci. La anul, este Campionatul Mondial de seniori și mi-aș dori să fiu finalist, cel puțin, într-o probă.

Medalii de argint au câștigat Florin Nicolae Arteni Fîntînariu și Alexandru Laurențiu Danciu, la canotaj, dublu rame, în vreme ce medaliile de bronz au fost adjudecate de Andreea Dragoman, la tenis de masă, în proba de simplu, Mihaela Valentina Cambei, la haltere, categoria 48 de kilograme, precum și Alina Maria Baletchi și Tabita Maftei, la canotaj, dublu rame.

La Buenos Aires, lotul olimpic al României a fost compus din 34 de sportivi, 21 de fete şi 13 băieţi, care au concurat la 14 discipline sportive.


Etichete jocurile olimpice de tineretmedalii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live