Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Miercuri, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gabriel Bucur

23 Februarie 2018
Vizualizari: 867
Comentează add

Vineri, în antepenultima zi a Jocurilor Olimpice de iarnă, s-au desfăşurat finale la patinaj artistic, schi acrobatic, patinaj viteză și biatlon.

J.O. de iarnă: România, locul 14 la biatlon - ştafetă masculină

gabriel-bucur

  Sursa foto: COSR / Facebook

Sunt ultimele zile de glorie pentru micul orășel sud-coreean PyeongChang, cel care, de aproape două săptămâni, este sinonim cu Jocurile Olimpice hibernale. Vineri, în antepenultima zi a competiției, s-au desfăşurat finale la patinaj artistic, schi acrobatic, patinaj viteză și biatlon.

La biatlon, România a fost reprezentată în proba masculină de ștafetă 4 ori 7,5 kilometri, unde unde ne-am clasat pe locul 14 din 18 echipe participante. Ștafeta „tricoloră”, compusă din George Buta, Remus Faur, Gheorghe Pop și Cornel Puchianu, a trecut linia de „finish” la șapte minute și 34 de secunde de învingători, respectiv echipa Suediei. Pe locul doi s-a clasat Norvegia, în timp ce Germania a câștigat bronzul.

Concursul feminin de patinaj artistic a fost dominat de către Alina Zagitova, o rusoaică de doar 15 ani, a treia cea mai tânără sportivă din istorie care câștigă o medalie de aur la Jocurile Olimpice de iarnă. Argintul a fost câștigat de o altă rusoaică, Evghenia Medvedeva, în timp ce bronzul a ajuns la gâtul canadiencei Kaetlyn Osmond (Cheitlin Osmond). Este prima medalie de aur pentru delegația Sportivilor Olimpici din Rusia, nume cu care organizatorii au găsit de cuviință să mascheze prezența delegației ruse în Coreea de Sud.

Mâine însă, Comitetul Internațional Olimpic va decide dacă ridică interdicția aplicată Rusiei, în decembrie, pentru dopaj instituționalizat, iar sportivii vor putea defila sub drapelul alb-albastru-roșu în ceremonia de încheiere.

Revenind la podiumurile zilei, în concursul de schi acrobatic, la proba de schicross feminin, Canada a reușit performanța Rusiei de mai devreme, respectiv aur și argint. Canadianca Kelsey Serwa (Chelsi Serua) a terminat pe primul loc, urmată de compatrioata sa Brittany Phelan (Brităni Filăn). Locul al treilea i-a revenit elvețiencei Fanny Smith (Feni Smit).

Înapoi pe gheață, unde, tot astăzi, olandezul Kjeld Nuis (Chiel Nuis) a devenit campion olimpic în proba de 1.000 de metri, la patinaj viteză pe pistă scurtă. Norvegianul Havard Lorentzen a primit medalia de argint, iar sud-coreeanul Kim Tae-Yun (Chim Tai-un) a încheiat cursa de un kilometru pe locul al treilea.

Nu uităm nici de medalia de bronz câștigată, la curling masculin, de către echipa Elveției, care a învins formația omoloagă a Canadei, în finala mică. Și nici de calificarea Germaniei în finala masculină de hochei, după ce a învins, azi, echipa Canadei. În actul final, favoriți sunt hocheiștii ruși, care vor să profite de absența jucătorilor cu renume din Liga nord-americană.

Mâine, în penultima zi a Jocurilor Olimpice de iarnă din Coreea de Sud, sunt programate opt finale. La snowboard așteptăm proba de Big Air (big eiăr) masculin și pe cea de slalom uriaș paralel, la feminin și la masculin, în timp ce la schi alpin este programată proba finală pe echipe. La schi fond va fi ultima cursă în proba de start grupat masculin, 50 de kilometri în stil clasic; la curling avem finala masculină, iar la patinaj viteză așteptăm ultima probă de start grupat, atât la fete, cât și la băieți.

România va fi reprezentată, sâmbătă, la bob de patru persoane, prin Dorin Alexandru Grigore, Paul Septimiu Muntean, Levente Bartha și Florin Cezar Crăciun, și de către Paul Constantin Pepene, la schi fond, start grupat masculin, 50 de kilometri în stil clasic.

Programul de sâmbătă al J.O.de iarnă (ora României)

 • 02.00 snowboard: slalom uriaş paralel, feminin, calificări
 • 02.27 snowboard: slalom uriaş paralel, masculin, calificări
 • 02.30 bob: bob-4, primele două manşe (unde îi avem pe Dorin Alexandru Grigore, Paul Septimiu Muntean, Levente Bartha, Florin Cezar Crăciun)
 • 03.00 snowboard: Big Air masculin, finală
 • 04.00 schi alpin: proba pe echipe, optimi
 • 05.34 schi alpin: proba pe echipe, finală
 • 07.00 schi fond: start grupat (mass-start) masculin, 50 km, stil clasic (unde îl avem pe Paul Constantin Pepene), finală
 • 07.30 snowboard: slalom uriaş paralel, feminin, finală
 • 07.37 snowboard: slalom uriaº paralel, masculin, finală
 • 08.35 curling, masculin: Suedia - SUA, finală
 • 13.00 patinaj viteză: start grupat, feminin, semifinale
 • 13.05 curling, feminin: meciul pentru locul trei
 • 13.45 patinaj viteză: start grupat, masculin, semifinale
 • 14.10 hochei pe gheaţă, masculin: meciul pentru locul trei
 • 14.30 patinaj viteză: start grupat, feminin, finală
 • 15.00 patinaj viteză: start grupat, masculin, finală

Etichete jocurile olimpice iarnabiatlonromaniabobcoreea de sud

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live