Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 16 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Predescu

12 August 2016
Vizualizari: 4317
Comentează add

Spadasinele ne-au rasplatit rabdarea mult incercata la Rio de Janeiro.

JO 2016: Medalie de Aur pentru România la spadă feminin (FOTO) JO 2016: Medalie de Aur pentru România la spadă feminin (FOTO) - Conține audio

bogdan-predescu

AUR OLIMPIC - Echipe spada feminin.

Spadasinele ne-au rasplatit rabdarea mult incercata la Rio de Janeiro.

Dupa 6 zile in care am asteptat prima medalie romaneasca, fetele ne-au oferit o bucurie fara margini.

Aur in proba pe echipe la spada. O zi de joi 11 august inceputa greu, cu victorie la tusa de aur contra echipei SUA, 24-23.

Emotii fara margini si promisiuni care incepeau sa prinda contur.

Fetele s-au adunat si mai mult, iar in semifinala cu Rusia au dovedit ca sunt imbatabile.

Victorie la 14 tuse si aurul incepea sa se intrevada.

China, liderul mondial al sezonului, urma sa ne dea replica in asalturile pentru titlul mult visat.

AUDIO: Interviu cu Simona Gherman după câștigarea medaliei de aur. Realizator Bogdan Predescu.

FOTO: Echipa feminină de spadă Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop și Loredana Dinu.

FOTO: Echipa de spadă feminină în finala. Sursa foto: Bogdan Predescu.

Rolul principal in finala olimpica l-au jucat spadasinele noastre.

Dan Podeanu le-a trasat linia tactica, iar drumul spre aur s-a deschis in favoarea noastra. Ana Maria Branza Popescu n-a primit nici o tusa in primele doua asalturi, a completat-o foarte bine Simona Gherman, iar surpriza a venit din partea Loredanei Dinu.

Mezina echipei, Simona Pop si-a jucat foarte bine rolul mic, dar extrem de util si important.

Victoria olimpica s-a conturat incet, dar sigur, iar in finala, tabela olimpica de la Carioca 3 a semnalat 44-38 pentru Romania.

Un succes imens care a generat o bucurie fara margini in randul echipei noastre, dar si-n tribunele arenei unde fetele noastre de aur au fost incurajate de handbaliste, dar si de multi alti membrii ai delegatiei tarii noastre.

Aurul spadasinelor este al 4-lea in istoria scrimei romanesti, dupa deschizatorul de plansa, floretistul Ionel Dramba la New Mexico, in 1968, continuat de Laura Badea, la Atlanta, in 1996 si intregit de Mihai Covaliu la Sydney, in 2000. careul de asi olimpic al scrimei romanesti a fost completat de componentele de aur ale echipei de spada - Loredana Dinu, Simona Gherman, Simona Pop si Ana Maria Branza Popescu.

 A 2-a medalie pentru Romania vine de la tenis.

Nu-i stim inca stralucirea. Horia Tecau si Florin Mergea s-au calificat in finala probei de dublu dupa o victorie lejera in fata americanilor Steve Johnson si Jack Sock, urmind sa joace astazi spre miezul noptii contra spaniolilor Rafael Nadal si Marc Lopez.

Argintul este asigurat si este prima medalie pentru tenisul romanesc la JO. Tot la tenis. Horia Tecau si Irina Begu s-au calificat in sferturi la dublu mixt trecind de polonezii Radwanska si Kubot, in timp ce Florin Mergea si Monica Niculescu s-au retras din competitie din cauza accidentarii la spate a Monicai.

Fetele de la canotaj au trimis in finala doar ambarcatiunea de 8+1 cu o cursa excelenta in recalificari unde a sosit a 2-a dupa Canada. In schimb, echipajele de 2 rame si dublu visle categorie usoara au incheiat fiecare pe pozitia a 4-a, ratind de putin biletele pentru finalele de maine.

Tot joi, Norbert Trandafir a reusit o spectaculoasa calficare in semifinalele probei de 50 m liber, cu al 16-lea timp, ultimul. Din pacate, Norbert nu a mai confirmat in aceasta dimineata evolutia din serii, ratind prezenta in finala olimpica.

FOTO: Redactorul RRA Ştefan Alecsiu (stânga) şi tenismenii Florin Mergea şi Horia Tecău, după semifinale. Olimpiada de la Rio 2016. Foto: Bogdan Predescu.

FOTO: Redactorii RRA Ştefan Alecsiu (dreapta) şi Mugur Corpaci (stânga), Olimpiada de la Rio 2016. Foto: Bogdan Predescu.


Etichete exclusiv onlinerio 2016medalie de aur romaniaechipa de spadatenis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live