Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 31 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Gomboş

19 Octombrie 2014
Vizualizari: 1095
Comentează add

Jihadiştii şi-au intensificat atacurile asupra apărătorilor kurzi ai oraşului Kobani, aflat la graniţa dintre Siria şi Turcia. Coaliţia condusă de SUA a răspuns cu bombardamente.

Jihadiştii ISIS şi-au intensificat asediul oraşului Kobani

catalin-gombos

Asediul oraşului sirian Kobani. Foto: captură youtube.com/euronews.

Coaliţia condusă de Statele Unite a continuat, ieri, să bombardeze poziţiile Statului Islamic din zona oraşului Kobani, aflat la graniţa dintre Siria şi Turcia.

Jihadiştii şi-au intensificat, la rândul lor, atacurile asupra apărătorilor kurzi ai oraşului, care continuă să ceară armament greu pentru a opri ofensiva.

Militanţii ISIS încearcă să izoleze complet Kobani şi să taie legăturile oraşului cu Turcia potrivit unui lider al apărătorilor kurzi citat de Reuters.

Deşi Ankara a refuzat să permită formarea unor coridoare prin care voluntari kurzi şi echipament militar să ajungă în Kobani, nu a împiedicat şi livrări de ajutor umanitar şi a primit pe teritoriul său refugiaţi din Kobani şi luptători răniţi în confruntările de acolo.

Jihadiştii, care sunt mult mai bine înarmaţi, şi-au intensificat ieri bombardamentele, însă ofensiva lor, declanşată în urmă cu o lună, a fost oprită de atacurile aeriene ale coaliţiei.

Ca urmare a atacării zonei kurde a Siriei de către Statul Islamic, peste 200.000 de persoane s-au refugiat în Turcia în ultima perioadă, ceea ce duce numărul total al refugiaţilor sirieni în Turcia la un milion şi jumătate. 


Etichete IrakSiriaTurciaSUAkobaniasediuStatul IslamicISISISILluptebombardamentekurzijihadiştiofensivărefugiaţivictime

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live