Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICA - Succesele muzicii romanesti Luni, 25 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bordeiaşu

11 Mai 2017
Vizualizari: 613
Comentează add

Preşedintele CE, Jean-Claude Juncker, a transmis, din Parlamentul României, un mesaj de unitate în Europa şi a declarat că ţara noastră îşi merită locul în UE și Spațiul Schengen.

Jean-Claude Juncker: România îşi merită locul în UE şi în Spaţiul Schengen Jean-Claude Juncker: România îşi merită locul în UE şi în Spaţiul Schengen - Conține audio

alina-bordeiasu

 Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Foto: ec.europa.eu.

Eliminarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare, prin care este monitorizat sistemul judiciar din România, dar şi susţinerea pe care o are ţara noastră pentru aderarea la Spaţiul Schengen au fost două dintre temele centrale ale discursului rostit, astăzi, în Parlamentul de la Bucureşti, de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Alina Bordeiaşu a urmărit atât mesajul oficialului european, cât şi declaraţiile liderilor politici români.

AUDIO: Discursul președintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker în Parlamentul României.

Reporter: Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a transmis, din Parlamentul României, un mesaj de unitate în Europa şi a declarat că ţara noastră îşi merită locul în Uniunea Europeană şi în Spaţiul Schengen.

El a vorbit şi despre progresele din justiţie şi lupta împotriva corupţiei.

Jean-Claude Juncker: România a făcut eforturi importante în aceşti 10 ani şi a demonstrat progrese considerabile în privinţa reformei sistemului judiciar şi a luptei împotriva corupţie. Împreună cu dumneavoastră, voi face totul pentru respectarea angajamentului luat de Comisia pe care o conduc, dar încheierea MCV nu trebuie să însemne că acest proces de reformare este încheiat sau reversibil. Adaug, însă, că nimeni nu trebuie să îşi imagineze că se pot adăuga mereu noi criterii şi noi exigenţe. E de ajuns pentru moment.

Reporter: Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a afirmat că trebuie reduse decalajele între ţările membre şi niciun stat nu trebuie lăsat în urmă.

Liviu Dragnea: Trebuie să fim o Uniune nedivizată şi indivizibilă. Asta este Uniunea Europeană pe care şi-o doresc şi românii. Vom continua, desigur, pentru o anumită perioadă, să acţionăm cu ritmuri şi intensităţi diferite, aşa cum s-a întâmplat şi până acum, dar trebuie să urmăm cu toţii un scop precis: reducerea treptată şi ireversibilă a decalajelor care azi există între statele membre.

Reporter: Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a spus că România a demonstrat că este un partener de încredere în Uniunea Europeană, iar liderul UDMR, Kelemen Hunor, a precizat că viitorul României trebuie proiectat într-o Uniune puternică. Despre viitorul Uniunii Europene şi importanţa acestui proiect au vorbit şi preşedinţii PMP şi USR, Traian Băsescu şi Nicuşor Dan, dar şi liderul Grupului minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian


Etichete jean claude junckerromaniaceuespatiul schengen

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live