Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Marţi, 25 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 Ianuarie 2019
Vizualizari: 555
Comentează add

Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, vrea ca pâna la finalul mandatului său în fruntea executivului comunitar, în vara acestui an, să fie finalizat MCV.

Jean-Claude Juncker, despre MCV și intrarea României în Spațiul Schengen

radiojurnal

 Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Foto: ec.europa.eu.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, vrea ca pâna la finalul mandatului său în fruntea executivului comunitar, în vara acestui an, să fie finalizat Mecanismul de Cooperare şi Verificare, aplicat pentru România în domeniul justiţiei.

Aflat pentru două zile la Bucureşti, pentru ceremoniile care au marcat oficial preluarea de către ţara noastră a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, Jean-Claude Juncker şi-a anunţat totodată sprijinul pentru primirea ţării noastre în spaţiul Schengen, de liberă circulaţie:


Jean-Claude Juncker: Aş vrea, dacă pot să-mi exprim o dorinţă, ca în timpul mandatului acestei Comisii, România să intre în spaţiul Schengen. Nu văd niciun motiv pentru care anumite guverne refuză cu încăpăţânare acest lucru. Ţinem legătura cu cei mai recalcitranţi şi  încercăm să îi convingem să spună "Da" pentru aderarea României la Schengen, iar în faţa Parlamentului European mi-am luat angajamentul în 2014 să pun capăt Mecanismului de Cooperare şi Verificare. Rămân fidel acestei promisiuni, cu condiţia să fie făcute toate eforturile atât de partea română, cât şi de cea europeană, pentru ca totul să decurgă în bune condiţii. Aş vrea să-mi închei mandatul făcând din România un membru al spaţiului Schengen şi să se pună capăt Mecanismului de Cooperare şi Verificare.


Etichete Președinția României La Consiliul UEJean-Claude JunckerMecanismul de Cooperare şi Verificareromaniaspatiul schengen

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live