Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

4 Noiembrie 2020
Vizualizari: 187
Comentează add

Prim-ministrul francez Jean Castex spune că francezii trebuie să muncească pentru a evita prăbușirea economiei.

Jean Castex: Nu doar coronavirusul poate ucide, ci şi șomajul și sărăcia!

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Jean Castex. Foto: Ludovic Marin / AFP

Nu doar coronavirusul poate ucide, ci şi șomajul și sărăcia! - afirmă prim-ministrul francez Jean Castex, care a subliniat că francezii trebuie să muncească pentru a evita prăbușirea economiei.

Totodată, Castex a avertizat și asupra riscului de abandon școlar, în contextul închiderii unităților de învățământ.

Creşele, grădinițele, școlile și liceele au rămas deschise, cu toți elevii prezenți în clasă. Doar universitățile studiază online.

Desigur, școlile aplică un protocol sanitar strict, pe care îl exersează încă din luna mai, când copiii au revenit în bănci, după valul epidemic din primăvară.

Activitatea economică continuă în toate sectoarele de activitate: servicii publice, industrie, agricultură, construcții, iar acolo unde nu se poate recurge la telemuncă, oamenii merg la serviciu.

Cât privește comerțul, rămân deschise doar magazinele care vând produse alimentare și de strictă necesitate.

Toate celelalte, precum și restaurantele, barurile și alte locuri ce presupun adunarea publicului și-au închis porțile. Sunt permise în continuare vizitele în căminele pentru vârstnici, riguros programate și cu măsuri sanitare stricte.

Pentru restul populației este permisă părăsirea locuinței pentru cumpărături, consultații medicale, probleme de rezolvat la administrațiile publice sau în justiție, alte motive clar definite, precum și o oră, pe o rază de un km, în jurul casei pentru mișcare fizică. La fiecare ieșire de la domiciliu, că merg la muncă sau să își plimbe câinele, francezii trebuie să aibă asupra lor atestatul privind motivul ieșirii din izolare.

Deplasările între regiuni sunt interzise, iar Compania Națională de Căi Ferate a anunțat că își va reduce treptat cu până la 70% oferta de trenuri.

(RS)


Etichete jean castexfrantaeconomiecoronavirus(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live