Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Marţi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Dragu

11 Martie 2011
Vizualizari: 3262
Comentează add

Un cutremur cu magnitudinea de 8,9 pe scara Richter a zguduit largul coastelor de nord-est ale Japoniei, transmite AFP. În capitala Tokyo cutremurul a fost resimţit timp de cel puţin două minute.

Japonia zguduită de un cutremur de 8,9 grade

ionut-dragu

Reacţia premierului Japoniei, Naoto Kan în momentul seismului. Foto: Reuters.

Un cutremur cu magnitudinea de 8,9 s-a produs vineri, în largul coastelor de nord-est ale Japoniei, anunţă Institutul American de Geofizică, USGS, citat de AFP.

Potrivit agenţiei meteorologice japoneze, seismul a generat un risc de tsunami de până la şase metri înălţime.

În capitala Tokyo, situată la 380 de kilometri distanţă, cutremurul a fost puternic resimţit timp de cel puţin două minute, iar majoritatea locuitorilor au ieşit pe străzi.

O alertă de nivel maxim a fost declanşată de agenţia japoneză, care a avertizat în legătură cu un tsunami de mare amploare, a cărui înălţime ar putea ajunge până la şase metri.

Potrivit institutului american de geofizică, citat de agenţia de presă Reuters, cutremurul ar fi avut magnitudinea de 8,8 grade.

Imediat după cutremur, postul public de televiziune japonez a arătat mai multe imagini dintr-o suburbie a oraşului din care se ridică un nor gros de fum negru.

Mai mult, traficul feroviar este afectat, trenurile rapide din regiune fiind oprite în staţii.

De asemenea, potrivit agenţiei de presă Kyodo activitatea aeroportului din Tokyo a fost sistată, aeroportul fiind închis.


Etichete Cutremur JaponiacutremurJaponiamagnitudineNaoto Kantsunamialertă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live