Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Şarpe

6 Martie 2017
Vizualizari: 806
Comentează add

Coreea de Nord a lansat patru rachete aproape simultan, din care trei au ajuns în zona economică exclusivă a Japoniei după ce au parcurs aproximativ 1000 de kilometri.

Japonia îngrijorată de un nou test cu rachete al Coreei de Nord

radu-sarpe

  Foto: captură video.

Premierul japonez, Shinzo Abe a anunţat convocarea Consiliului Naţional de Securitate, după ce rachete balistice trase din Coreea de Nord au căzut în apele Japoniei.

Abe a spus în Parlament că statul nord-coreean a atins un nou grad de ameninţare, pe care Japonia nu-l poate tolera. Coreea de Nord a lansat patru rachete aproape simultan, din care trei au ajuns în zona economică exclusivă a Japoniei, după ce au parcurs aproximativ 1000 de kilometri.

Gărzile de coastă nipone au declarat pentru France Presse că nicio navă nu a avut de suferit. Phenianul a ameninţat deja că va executa tiruri cu rachete ca răspuns la manevrele militare comune dintre Coreea de Sud şi Statele Unite.

ONU a penalizat programul nuclear al Coreei de Nord şi l-a interzis pe cel balistic şi, potrivit BBC, opinia generală este că Phenianul are doar nevoie de timp pentru a miniaturiza focoasele nucleare astfel încât să poată fi purtate de rachete.


Etichete PhenianFenianrachete balisticefocoasejaponiazonă economică exclusivă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live