Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 13 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adrian Cârneciu, Brașov

9 Iunie 2020
Vizualizari: 763
Comentează add

Jandarmii au intervenit pentru alungarea unor urși și mistreți

adrian-carneciu-brasov

    Urs.          Foto: Arhivă.

În perioada 5-8 iunie au fost efectuate 16 apeluri la 112, în judeţul Braşov, cu privire la prezența animalelor sălbatice în zone populate cu oameni.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean a gestionat un număr de 12 intervenții pentru îndepărtarea urșilor și patru pentru îndepărtarea mistreților, misiuni la care au participat 53 de jandarmi.

Zonele vizate au fost, atât în municipiul Braşov, în aria lacului Noua, cât şi în Predeal, Săcele  sau pe Valea Râşnoavei. În toate situațiile, animalele sălbatice au fost îndepărtate în pădure fără a fi pusă în pericol viața sau integritatea cetățenilor și fără pagube materiale.

În aceeași perioadă a weekendului prelungit structurile de jandarmerie montană au desfășurat şi misiuni pentru depistarea și sancționarea pătrunderii ilegale cu motociclete sau ATV-uri în fondul forestier național și fondul cinegetic, în Parcul Național „Piatra Craiului”, Zărnești și în Poiana Brașov.
 
Au fost constatate un număr de 42 de încălcări ale prevederilor legale și au fost aplicate tot atâtea sancțiuni, dintre care șapte amenzi în valoare de 5.500 lei și 35 de avertismente scrise.

Etichete Brașovurșimistrețiursursoaicăjandarmi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live