Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (in continuare) Marţi, 02 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ramona Alexandrescu

10 Martie 2010
Vizualizari: 4611
Comentează add

O parte din jandarmii care au participat la misiuni în Kosovo au fost decoraţi cu "Ordinul Virtutea Militară în grad de Cavaler" şi "Medalia "Bărbăţie şi Credinţă".

Jandarmi români, decoraţi prin ordin prezidenţial Jandarmi români, decoraţi prin ordin prezidenţial - Conține video

ramona-alexandrescu

Secretarul de stat Dan Valentin Fătuloiu a înmânat medaliile acordate jandarmilor prin ordin prezidenţial. Foto: Jandarmeria română.

54 dintre jandarmii care au acţionat în cadrul misiunii de menţinere a păcii din Kosovo, sub egida Uniunii Europene, au fost decoraţi cu însemne de război.

Şapte ofiţeri din cadrul Jandarmeriei Române au primit "Ordinul Virtutea Militară în grad de Cavaler", iar 47 de subofiţeri jandarmi au primit "Medalia Bărbăţie şi Credinţă" clasa a-III-a, ambele decoraţii fiind cu însemn de război.

Printre principalele misiuni din Kosovo ale militarilor români decoraţi se regăsesc cele de escortare şi protecţie a parlamentarilor şi a VIP-urilor, paza şi apărarea unor obiective, operaţiuni speciale (arestarea unor suspecţi de crime de război, căutarea de armament, muniţie şi droguri, paza unor transporturi de materiale explozive şi de valori), dar şi acţiuni în cooperare cu poliţia.

Consilierul prezidenţial Iulian Fota, prezent la festivitate, a salutat modul în care soldaţii români au demonstrat compasiune pentru populaţia civilă din Kosovo, gest care în opinia sa a contribuit la prestigiul internaţional al României şi influenţa pe care România o are în UE şi în lume.

Secretarul de stat Dan Valentin Fătuloiu a ţinut să sublinieze la medalierea soldaţilor români că odată cu faptele lor, aceştia au devenit "adevăraţi ambasadori ai României, care au contribuit la construcţia unui brand de ţară, încărcat de prestigiu, demnitate şi valoare".

Inspectorul general al Jandarmeriei Române, general locotenent Olimpiodor Antonescu a apreciat profesionalismul de care au dat dovadă soldaţii români, apreciind stăpânirea de sine dar şi spiritul de sacrificiu în multitudinea de misiuni pe care jandarmii le-au îndeplinit în situaţii de calm relativ.

Începând cu 10 decembrie 2008, Detaşamentul de Misiuni Internaţionale al Jandarmeriei Române dislocat în Kosovo execută misiuni şi se subordonează operaţional Uniunii Europene, în cadrul misiunii EULEX Kosovo, după realizarea transferului de responsabilitate între ONU şi UE.

Ofiţerii Jandarmeriei Române au fost decoraţi prin Decret Prezidenţial, în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru profesionalismul dovedit pe timpul executării misiunilor.

Video: Una din acţiunile la care au participat cei 54 de români.

Video: Jandarmii români participă la o misiune din Kosovo.

Foto şi video realizate de Jandarmeria română.


Etichete Jandarmeria RomânăjandarmimisiuniKosovodecoraţiimedaliiIulian FotaDan Valentin FătuloiuOlimpiodor AntonescuEULEX

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live