Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Miercuri, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Mihaela Helmis

29 Aprilie 2012
Vizualizari: 1572
Comentează add

Invitata ediţiei de sâmbătă 28 aprilie este -în premieră ! sub acest generic-actriţa de film, celebra Jacqueline Bisset.

Jacqueline Bisset Jacqueline Bisset - Conține audio

mihaela-helmis

Câştigătorul trofeului TIFF 2011, regizorul argentinian, Miguel Cohan şi actriţa Jacqueline Bisset. Foto: www.tiff.ro.

Cariera sa este impresionantă şi cuprinde peste 80 de roluri în filme.

A debutat în „Fundătura/ Cul-de-sac", regizat de Roman Polanski, iar rolul care a făcut-o celebră este cel al iubitei lui Steve McQueen în filmul de acţiune „Bullitt" (1968).

A jucat alături de unii dintre cei mai mari actori ai ultimelor decenii, Paul Newman, Albert Finney, Mickey Rourke, Anthony Perkins, în filmele unor celebri regizori, printre care Claude Chabrol, John Huston, Stanley Donen şi George Cukor şi obţinea recunoaşterea europeană în 1973, când a apărut în „Noaptea americană" a lui François Truffaut.

Jacqueline Bisset vorbeşte despre roluri şi scenaristi, despre regizori şi directori de imagine, despre rara capacitate a unora de a o pune în valoare aşa cum însăşi simţea că e posibil, despre trăiri personale şi profesionale, despre pasiuni şi prieteni dar şi despre cele mai recente proiecte : în dialogul dens purtat cu generozitate şi cu prietenie (nu doar faţă de Romania care : e foarte frumoasă!), dupa ce a înmânat premiul pentru regie de teatru la Gala UNITER 2012.

Audio:


Etichete Mari actoriJacqueline Bisset

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live