Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Marţi, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

17 Octombrie 2021
Vizualizari: 252
Comentează add

Pentru postul de consilier local au candidat și mai mulți români - după cum transmite corespondenta noastră în Italia Elena Postelnicu.

Italienii votează în al doilea tur al alegerilor locale

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

 Roma. Foto: Elena Postelnicu.

Italienii votează în al doilea tur al alegerilor locale, iar confruntarea cea mai urmărită este pentru primăria capitalei, Roma, după ce orașe mari precum Milano, Napoli și Bologna au fost câștigate din prima rundă de partidele de stânga.

Pentru postul de consilier local au candidat și mai mulți români - după cum transmite corespondenta noastră în Italia Elena Postelnicu.

Reporter: Aproximativ 5 milioane de cetățeni sunt așteptați, astăzi și mâine, la vot în 65 de localități din peninsulă, printre care și în 10 orașe mai importante ca: Roma, Torino și Trieste. În capitala italiană actualul primar din partea mișcării populare 5 Stele, Virginia Raggi, ar putea fi înlocuit de Roberto Gualtieri, Partidul Democrat, în vârstă de 55 de ani, un fost parlamentar italian și fost ministru al economiei în timpul celui de al doilea guvern al premierului Giuseppe Conte, sau de avocatul și profesor universitar Enrico Michetti, propus de coaliția de dreaptă formată din Liga Nordului, Fratelli d'Italia și Forza Italia, care s-a remarcat în campanie prin declarații controversate legate de pandemia de coronavirus.

Pentru prima dată în acest an pe listele electorale pentru funcția de consilier au candidat și 120 de cetățenii români. Deja din primul scrutin, Angelica Vasile, originară din București, a reușit să obțină un al doilea mandat din partea Partidului Democrat ca și consilier la Primăria orașului Milano.

Secțiile de votare sunt deschise astăzi până la ora locală 23:00, iar mâine între orele 7:00 şi 15:00.


Etichete itaiaalegeri(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live