Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 30 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

24 Aprilie 2020
Vizualizari: 225
Comentează add

De la 4 mai și copiii vor putea ieși din case pentru a se plimba în parcuri și grădini publice, după două luni de carantină casnică.

Italia va începe să redeschidă din 4 mai, gradual, parcuri și magazine

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Foto: Elena Postelnicu

De la 4 mai, când debutează faza a doua de așa-zisa conviețuire cu coroanavirusul, în Italia ar trebui să se garanteze deplasările cetățenilor dintr-o localitate în alta numai în interiorul aceleiași regiuni, însă nu în spre alte regiuni limitrofe.

Rămâne să se decidă dacă cei care dețin o a doua casă la munte sau la mare pot ajunge până acolo de la această dată.

La 4 mai vor începe să lucreze aproximativ 3 milioane de italieni, la 11 mai s-ar putea deschide toate magazinele și abia 7 zile mai târziu barurile, cafenelele și restaurantele, în interiorul cărora clienții vor fi așezați la mese amplasate la 2 metri distanță între ele.

În trenuri nu se mai efectuează controale de bilete, iar mănușile și măștile de protecție devin obligatorii pentru cine călătorește cu avionul. potrivit măsurilor pregătite de Ministerul Transporturilor de la Roma.

În plus, în aeroporturi se va lua temperatura pasagerilor la sosire și la plecare.

Şi în mijloacele de transport în comun și în trenuri și avioane se va păstra distanța între pasageri.

Specialiștii, care se ocupă de acest plan bine structurat de revenire treptată din actuala izolare, impusă populației încă de la 9 martie pentru combaterea epidemiei de COVID-19, propun ca cetățenii cu vârsta de peste 60 de ani și cei care au probleme de sănătate să rămână în continuare în locuințe și după data de 4 mai, însă premierul Giuseppe Conte nu este de acord cu acest punct, amintind că mulți dintre cei din categoria de peste 60 de ani nu au încetat să lucreze chiar și pe timpul epidemiei, în sănătate și în sectorul alimentar.

De la 4 mai și copiii vor putea ieși din case pentru a se plimba în parcuri și grădini publice, după două luni de carantină casnică.

Chiar și în cazul celor mici s-ar putea introduce obligativitatea purtării măștilor de protecție și a mănușilor și se vor interzice jocurile între mai mulți copii.

Cei mici vor putea ieși numai însoțiți de părinți, probabil că numai de unul dintre ei.

La toate intrările în parcuri și spații verzi se vor efectua controale.


Etichete (ii)italiarelaxare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live