Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 04 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

26 Februarie 2020
Vizualizari: 308
Comentează add

Italia, ţara europeană cea mai afectată de coronavirus

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

 

Noul coronavirus, apărut pentru prima oară în decembrie, în China, continuă să se extindă în Europa. Austria a anunţat primele 2 cazuri în regiunea Tirol, unde un hotel din Innsbruck, la graniţa cu Italia, a fost plasat în carantină, din cauza unei recepţionere italiene contaminate.

Primul caz din Elveţia a fost semnalat într-o regiune de lângă Italia, iar în Croaţia un tânăr întors din peninsulă s-a îmbolnăvit. În Arhipelagul Canare, mii de turişti sunt blocaţi într-un hotel din Tenerife, unde era cazat un italian purtător al virusului. În Franţa, există un deces şi 14 cazuri, cel mai recent fiind un bărbat revenit din Lombardia. Majoritatea cazurilor au legătură cu Italia, ţara europeană cea mai afectată.

Corespondenţă din Roma - Reporter: Elena Postelnicu - Numărul persoanelor infectate cu coronavirus în Italia a ajuns la 323, iar al morților la 11, 9 numai în regiunea Lombardia, toți cu vârste între 60 și 88 de ani. Filtrele de control din așa-numita 'zona roșie' din provincia Lodi, care cuprinde 11 localități contaminate, au crescut de la 15 la 35, polițiștilor și jandarmilor alăturându-li-se și armata.

La Milano, din cauza epidemiei actuale, Salonul Internațional de Mobilă va fi organizat între 16 și 21 iunie. Multe evenimente cu public se anulează și la Roma, chiar dacă aici nu s-au înregistrat alte contaminări în afară de cuplul de turiști chinezi și cercetătorul italian repatriat, externat deja. În vreme ce în Peninsulă numărul bolnavilor continuă să crească, în Marea Britanie se impune izolarea voluntară pentru cei care sosesc din Peninsulă, iar în Statele Unite s-a emis alarma 'călători în Italia este riscantă'.

Realizator: Epidemia de pneumonie virală provocată de noul coronavirus apărut, în decembrie, în China, a infectat peste 80 de mii de victime în toată lumea şi a provocat moartea a 2.700 de persoane. În afara Chinei au fost înregistrate 2.500 de cazuri şi 40 de decese.


Etichete coronavirusItalia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live