Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Miercuri, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

15 Decembrie 2021
Vizualizari: 303
Comentează add

În cazul persoanelor nevaccinate, pe lângă testul negativ, este prevăzută intrarea în carantină pentru cinci zile.

Italia solicită test negativ COVID-19 pentru cei care sosesc din ţări UE

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

  Roma.  Foto: Elena Postelnicu/ RRA

Italia solicită, începând de mâine, un test negativ COVID-19 pentru  toţi cei care sosesc din ţările Uniunii Europene, inclusiv pentru cetăţenii români. În cazul persoanelor nevaccinate, pe lângă testul negativ, este prevăzută intrarea  în carantină pentru  cinci zile.

Indiferent dacă sunt vaccinați sau nu, toți cetățenii care intenționează să intre în Italia între 16 decembrie 2021 și 31 ianuarie anul viitor sunt obligați să prezinte un test negativ, potrivit unei ordonanțe a ministrului sănătății, Roberto Speranza, pentru persoanele nevaccinate.
 
Pe lângă testul negativ, este prevăzută o carantină de cinci zile. Măsura se aplică și cetățenilor din țările Uniunii Europene, motiv pentru care liderii de la Bruxelles au cerut deja clarificări Italiei cu privire la testul solicitat chiar și în cazul persoanelor imunizate.
 
Când statele membre introduc condiții suplimentare sau fac reguli mai stricte, ca în cazul Italiei, această alegere trebuie justificată pe baza situației reale, consideră reprezentanții Uniunii Europene, urmând ca mâine să se discute și la Bruxelles despre această decizie individuală.
 
La nivel național, în Italia, numai cu Super Green Pass, certificat obținut pe baza vaccinării, se poate mânca în  restaurante, călătorii pe distanțe lungi și se poate vedea un film sau un spectacol de teatru.
 
Certificatul  digital de bază, obținut în urma unei test, este necesar pentru deplasările cu mijloacele de transport în comun sau pentru a merge la serviciu.
 

Etichete italiatest negativcovid-19UE(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live