Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CALENDAR CULTURAL Sâmbătă, 27 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

10 Iulie 2020
Vizualizari: 442
Comentează add

Italia blochează de astăzi intrarea pe teritoriul său a cetățenilor care vin nu numai din Peru, Brazilia și Bangladesh, ci și din alte zece state, printre care și Republica Moldova

Italia și-a închis granițele pentru 13 țări din afara UE

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Foto arhivă

Italia și-a închis granițele pentru 13 țări din afara Uniunii Europene, printre care Republica Moldova, Bosnia-Herțegovina și Macedonia de Nord.

Restricția îi include și pe cei care tranzitează statele respective, după ce la Roma au fost descoperiți peste 40 de cetățeni din Bangladesh cu COVID-19, veniți cu ultimele zboruri din țara de origine.

Se presupune însă că numărul bolnavilor ar fi mult mai mare, după cum transmite corespondenta RRA Elena Postelnicu.


Reporter: Italia blochează de astăzi intrarea pe teritoriul său a cetățenilor care vin nu numai din Peru, Brazilia și Bangladesh, ci și din alte zece state, printre care și Republica Moldova.

Chiar și cetățenii care în ultimele 14 zile doar au tranzitat sau au rămas în respectivele țări pentru o noapte nu vor putea intra pe teritoriul italian.

În urmă ordonanței emise de ministrul sănătății, Roberto Speranza, au fost suspendate toate zborurile directe și indirecte. Numai italienii vor putea să revină în peninsulă, însă sunt obligați să rămână în izolare pentru două săptămâni.

Ministrul sănătății, Roberto Speranza, a declarat că Uniunea Europeană ar trebui să adopte reguli comune mai stricte cu privire la sosirile din afara blocului comunitar, pentru a limita riscurile de contaminare cu noul coronavirus.

(RS)


Etichete italiaue(RS)coronavirus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live