Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 30 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

17 Mai 2020
Vizualizari: 217
Comentează add

Italia se pregătește să-și reia de luni aproape întreaga activitate

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

  Foto: Elena Postelnicu

La trei luni de la începutul pandemiei, Italia se pregătește să-și reia de mâine aproape întreaga activitate, iar de luna viitoare vor fi eliminate și restricțiile de circulație între regiuni și din străinătate.
 
Italia este printre cele mai afectate țări, cu aproape 32 de mii de morți și peste 224 de mii de cazuri de COVID 19, dar în ultima vreme a înregistrat o scădere abruptă a epidemiei.
 
Premierul Giuseppe Conte admite că infectările s-ar putea înmulți din nou, dar spune că țara nu își poate permite să aștepte în izolare un vaccin.
 
Are detalii corespondenta noastră la Roma Elena Postelnicu.
 
Reporter: În Italia, de mâine, cetățenii se pot deplasa doar cu mască pe față, fără declarația pe propria răspundere, respectând distanță de 1 m, se pot întâlni cu prietenii, dar numai în regiunea de rezidență sau unde se află în prezent, a anunțat seară premierul Giuseppe Conte. ”Vă  recomandăm să purtați mereu masca, mai ales în spațiile închise, dar și în afară, dacă există riscul sau imposibilitatea de a respecta distanțele”.
 
Abia de la 3 iunie vor fi permise deplasările de la o regiune la alta și de la și înspre alte state europene, fără însă ca Italia să impună carantina celor care vin din alte țări.
 
De luni se deschid toate magazinele, restaurantele, barurile, muzeele, stațiunile balneare, plajele și bisericile. În urma semnării unui protocol privind redeschiderea lăcașurilor de cult ortodoxe de către premierul Giuseppe Conte, ministrul de interne Luciana Lamorgese și episcopul ortodox român al Italiei, Preasfințitul Siluan, de mâine va fi permis orice serviciu liturgic și orice întâlnire de natură religioasă în toate cele peste 260 de parohii ortodoxe române din peninsulă, cu condiția respectării tuturor prevederilor sanitare de prevenire și limitare a răspândirii pandemiei.
 
(PH)
 

Etichete Italiapandemiecovid-19(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live