Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO Luni, 13 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

14 Martie 2020
Vizualizari: 534
Comentează add

Italia se așteaptă la o creștere abruptă a numărului de contaminări cu coronavirus în acest sfârșit de săptămână.

Italia se așteaptă la o creștere abruptă a numărului de infecții #Covid-19

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Italia se așteaptă la o creștere abruptă a numărului de contaminări cu coronavirus în acest sfârșit de săptămână, în condițiile în care este deja cea mai afectată țară europeană de pandemie și a doua după China.

Deși întreaga populație este în carantină, autoritățile spun că imprudența oamenilor din timpul săptămânii va avea consecințe, ținând cont de perioada de incubare a virusului, de 4-7 zile.

Italia a înregistrat aproape 18.000 de contaminări și peste 1.400 de vindecări de la începutul epidemiei, dar numărul morților se apropie de 1.300, cu 250 raportați într-o singură zi, comparabil cu perioada de vârf a epidemiei din China.

În prezent există în Peninsulă 14.955 de pacienți pozitivi.

Epidemia rămâne concentrată în regiunile din nordul Italiei, cu 9820 de cazuri în Lombardia, 2263 în Emilia Romagna și 1595 de cazuri în Veneto.

Primarul Romei, Virginia Raggi, a decis să închidă parcurile și spațiile verzi, la fel ca edilul din Milano, Giuseppe Sala.

Aceleași drepturi de control și chiar de arestare, pe lângă polițiști și jandarmi, le au și militarii, care pot opri mașinile pe stradă și simplii cetățeni, care să justifice scopul deplasării.

La aeroporturile încă operative din Italia, fiecare pasager este controlat cu termoscanner și este nevoit să completeze un formular în care să explice de unde vine și unde intenționează să ajungă.

Editor Web: R.S.


Etichete italiacoronaviruscovid-19(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live