Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 12 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Februarie 2020
Vizualizari: 8022
Comentează add

Numărul regiunilor afectate de virusul Covid-19 a ajuns la 7: Piemonte, Veneto, Lombardia, Liguria, Emilia-Romania, Friuli, Veneția Giulia și Trentino.

Italia: Șapte regiuni sunt afectate de coronavirus

radiojurnal

Autorităţile din Italia, ţara europeană cea mai afectată de epidemia de coronavirus, au anunţat un nou deces, cel de-al patrulea, dar şi o creştere a cazurilor de îmbolnăvire de la 150 la 212.

Cele 4 persoane care au murit din cauza infecţiei erau în vârstă şi cel puţin două dintre ele aveau deja alte afecţiuni.

Este carantină în 11 oraşe din regiunile nordice Lombardia şi Veneto, unde trăiesc peste 300.000 de români.

Marile magazine au fost practic golite de tot ce înseamnă apă, paste şi alte produse cu termen de garanţie îndelungat.

Din magazine şi din farmacii au dispărut produsele dezinfectate precum clorul, gelul pentru mâini, şerveţelele umede şi mănuşile sau măştile medicinale.

Elena Postelnicu transmite de la Roma.


Reporter: În patru zile patru persoane contaminate cu coronavirus au decedat, trei numai în regiunea Lombardia, acolo unde se înregistrează și cele mai multe teste pozitive: 165. Milano, datorită școlilor și universităților de închise, dar și a anumitor agenții, era pustiu în această dimineață, ceea ce este foarte ciudat pentru prima zi a săptămânii.

Metrourile, trenurile și autobuzele fără pasageri. De ieri, potrivit unei ordonanțe a guvernatorului regiunii Attilio Fontana toate barurile se vor închide la ora locală 18:00.

În orașul Vo' Euganeo, singura zonă roșie din regiunea Veneto, au început controalele pe străzi efectuate de poliție. Cine intră nu mai iese pentru următoarele două săptămâni, aceasta chiar dacă este rezident în altă parte.

Virusul a fi ajuns acolo prin intermediul unui agricultor care pentru câteva zile a fost la Codogno și în alte localități din provincia Lodi, unde se află focarul principal.

Numărul italienilor contaminați crește de la oră la ora, aceasta observându-se și după numărul apelurilor cetățenilor: 5.000 pe oră, la telefoanele de urgență anunțate de autoritățile locale.

Şi numărul regiunilor afectate a ajuns la 7: Piemonte, Veneto, Lombardia, Liguria, Emilia-Romania, Friuli, Veneția Giulia și Trentino.

HARTA:


Etichete italiacoronaviruscovid-19regiunicarantina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live