Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE Duminică, 12 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

3 Iunie 2020
Vizualizari: 129
Comentează add

Printre cele 20 de state care nu vor încă să primească vizitatori din Italia se află Danemarca, Germania, Malta, Belgia, Polonia, România, Ungaria, Rusia și Elveția.

Italia ridică restricţiile de călătorie pe teritoriul naţional

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Foto: Elena Postelnicu

Marți a fost ultima zi în care italienii au avut nevoie să respecte interdicția de ieșire din regiunea în care se aflau, impusă pentru a limita răspândirea pandemiei.

Mai mult decât atât însă, italienii sunt nerăbdători să reia turismul şi businessul cu străinătatea.

De miercuri, italienii se pot deplasa oriunde pe teritoriul național fără nici un fel de restricție.

În principalele gări și aeroporturi din marile orașe: Roma, Milano, Torino, Veneția, se vor relua controalele de temperatură, iar în zonă se vor afla în permanență echipe de medici care vor supune călătorii cu temperaturi ridicate testelor de diagnosticare a coronavirus.

La fel, în muzeele importante, catedralele și obiectivele culturale și turistice, unde rămâne obligatorie și mască de protecție pe față.

Un risc există în continuare, recunoaște chiar ministrul Sănătății, Roberto Speranza, dar până când nu va apărea vaccinul, va fi vorba de astfel de riscuri moderate și va fi nevoie de probe de gestionare a unei faze diverse, a mai comentat astăzi pe rețelele de socializare Roberto Speranza.


Italia deschide de miercuri și granița către toate țările din spațiul Schengen și Marea Britanie, fără niciun fel de carantină, însă 20 de state din Europa nu îşi vor relua zborurile internaționale spre peninsulă.

După ce ministrul de Externe, Luigi di Maio s-a plâns că Italia nu poate să fie tratată ca o colonie de leproși, Grecia a decis să reia zborurile spre peninsulă de la 15 iunie și nu de la 1 iulie, data prevăzută inițial, însă pentru cei care vin dinspre aeroporturile din regiunile în care s-au înregistrat focare de infecție, ca Lombardia, Veneto, Piemonte şi Emilia-Romagna, va fi obligatorie autoizolarea pentru șapte zile, dacă pasagerul rezultă negativ la testul de diagnosticare efectuat în aeroportul din Grecia și 14 zile dacă este pozitiv .


Şi Guvernul de la Viena a anunțat marți că, în funcție de  mai există cazuri de COVID-19 pe zi - 318 astăzi, ar putea deschide granitele cu Italia mai devreme , la jumătatea lunii iunie, în speciale cu regiunile în care nu mai există cazuri de COVID-19.

Printre cele 20 de state care nu vor încă să primească vizitatori din Italia se află Danemarca, Germania, Malta, Belgia, Polonia, România, Ungaria, Rusia și Elveția.

Pentru a demonstra că "italienii nu sunt bolnavii Europei" și a solicita redeschiderea frontierelor, ministrul de Externe Luigi di Maio, va avea mâine seară, la Roma, o discuție cu omologul său francez, iar la 5 iunie se va deplasa personal în Germania și la 6 iunie în Slovenia.

(RS)


Etichete italiarestrictii(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live