Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 17 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

1 Februarie 2021
Vizualizari: 123
Comentează add

Rămân interzise circulaţia pe timpul nopţii şi deplasarările între regiuni.

Italia relaxează o parte din restricţiile impuse de pandemie

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Italia relaxează de astăzi o parte din restricţiile impuse de pandemie. Rămân interzise circulaţia pe timpul nopţii şi deplasarările între regiuni.

De asemenea, cetățenii Uniunii Europene, care vor să intre în Italia, trebuie să prezintă un test anti-COVID negativ, pentru a evita două săptămâni de carantină.

După trei săptămâni de izolare a trei sferturi din Peninsulă, de astăzi aproape toată Italia devine galbenă, cu excepția a cinci zone, regiunile Sicilia, Sardinia, Puglia, Umbria și provincia autonomă Bolzano, care au fost declarate portocalii.

Pentru prima dată, la exact un an de la apariția celor două cazuri de COVID-19 din Peninsulă, doi turiști chinezi infectaţi la Roma, primii pacienți pozitivi din Europa, nu există nicio zonă roșie. Cu excepția regiunilor aflate în zonele portocalii, în restul țării, de astăzi , restaurantele și barurile își reiau activitățile până la ora 18:00, oferind însă doar prânzul clienților.

Totodată, trecerea în zona galbenă permite muzeelor să redeschidă, după 88 de zile de staționare, însă numai de luni până vineri.

Sălile de sport, piscinele, stațiunile de schi rămân închise, iar spectacolele live sunt interzise.

Elevii pot intra în clase, în grădinițe, școli elementare și gimnaziale, dar și în licee, în unele regiuni. Rămâne în continuare în vigoare izolarea populației la nivel național, între orele 22:00 și 5:00 dimineața.

(RS)


Etichete italiapandemie(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live