Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

28 Ianuarie 2022
Vizualizari: 439
Comentează add

Toţi călătorii din statele UE care ajung în Italia vor fi obligaţi de la 1 februarie să prezinte doar certificatul digital COVID fără testul solicitat în prezent.

Italia - Relaxare a restricţiilor

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

  Roma. Foto: Elena Postelnicu.

În Regatul Unit se iau măsuri de relaxare, deoarece numărul infectărilor este de o bună perioadă de timp pe un platou de sub 100.000 pe zi.
 
În Anglia, restricţiile sunt aproape în totalitate eliminate, doar la Londra masca va mai fi obligatorie în mijloacele de transport în comun.
 
În Scoţia şi Ţara Galilor, în următoarele zile vor fi redeschise cluburile şi centrele sportive. În Italia, autorităţile pregătesc o relaxare parţială a restricţiilor impuse turiştilor străini.
 
Toţi călătorii din statele UE care ajung în Italia vor fi obligaţi de la 1 februarie să prezinte doar certificatul digital COVID fără actualul test de diagnosticare a coronavirusului solicitat chiar şi în cazul cetăţenilor imunizaţi.
 
Decizia a fost luată de ministrul sănătăţii, Roberto Speranza, pentru a permite astfel turiştilor străini să vină după aproximativ două luni de pauză spre peninsulă.
 
Ministrul turismului, Massimo Garavaglia, este mulţumit de această decizie, care va permite o relaxare parţială necesară pentru a atenua criza din acest sector.
 
Şi turiştii, la fel ca cetăţenii rezidenţi din peninsulă, au nevoie însă de Super Green Pass pentru a dormi în hoteluri, pentru a mânca în restaurante, a participa la evenimente, a vizita muzee şi chiar pentru a călători cu un tren, un avion sau o navă la nivel naţional. Pentru a se deplasa cu mijloacele de transport în comun este suficient şi un test COVID cu rezultat negativ.
 

Etichete italiarestrictiirelaxare(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live