Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Vineri, 23 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

26 Septembrie 2020
Vizualizari: 229
Comentează add

Italia: Proteste pentru siguranță sanitară în școli

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

 

În Italia, cazurile de coronavirus din școli au provocat nemulțumiri printre profesori, părinți și copii, care cer mai multe măsuri de siguranță sanitară. Elena Postelnicu transmite de la Roma:

Reporter: La aproximativ 10 zile de la deschiderea noului an școlar, în 400 de instituții de învățământ s-a semnalat minimum  un caz de contaminare, iar 75 din regiunile Lombardia, Emilia-Romagna, Toscana și Lazio au fost deja închise. La Roma nu se mai aude sunetul  clopoțelului în 19 școli, în Bologna în 14, iar la Milano în 13. În 76% din cazuri au rezultat pozitiv elevii, iar în 13% cadrele didactice.
 
Deja în majoritatea instituțiilor de învățământ din Roma se efectuează zilnic teste de diagnosticare a coronavirusului, inițiativa urmând să se extindă în întreaga regiune Lazio.
 
Exact pentru a solicita siguranța în școli, astăzi, la nivel național în Italia, continuă greva sindicatelor din învățământ. După micile proteste de stradă ale profesorilor și studenților de vineri, astăzi se pregătesc să protesteze, în diverse locuri din Roma, pentru a evita aglomerările, elevii și părinții.
 
Sindicatele din învățământ solicită în plus clasă de maxim 15 elevi, angajarea a 240.000 de profesori și concursul de titularizare pentru 150.000 de suplinitori.
 
(PH)

Etichete Italiaprotestesiguranat sanitara(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live