Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 13 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

13 Ianuarie 2021
Vizualizari: 215
Comentează add

În sudul Italiei a început unul dintre cele mai mari procese împotriva Mafiei.

Italia: Proces mamut împotriva Mafiei

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Procurorul Nicola Gratteri/ (Eng): In this file photo taken on January 11, 2021 Italian anti-mafia prosecutor Nicola Gratteri (R) is pictured with one of the members of his police protection (Rear L) on January 11, 2021 in Rome, two days ahead of the upcoming 'Rinascita-Scott' maxi-trial in which more than 350 alleged members of Calabria's 'Ndrangheta mafia group and their associates go on trial in Lamezia Terme, Calabria. For Nicola Gratteri, the lead prosecutor in Italy's largest anti-Mafia trial in more than 30 years, the fight against the mob has been a personal issue. On January 13, 2021 opens of a landmark trial in which over 350 people stand accused of 'Ndrangheta links.  Alberto PIZZOLI / AFP

În sudul Italiei a început astăzi unul dintre cele mai mari procese împotriva Mafiei. Sunt vizați câteva sute de membri ai Mafiei calabreze, dar și aleși locali, funcționari, polițiști și patroni ai unor companii.

Corespondență din Italia - Reporter: Elena Postelnicu - Peste 350 de acuzați, presupuși mafioți și oficiali corupţi, cu cei 600 de avocați ai lor, vor fi audiați în fiecare zi, mai puțin la sfârșit de săptămână, într-o clădire special modificată și fortificată din Lamezia Terme, provincia Catanzaro. Printre inculpați se află și presupusul șef al clanului Luigi Mancuso, în vârstă de 66 de ani, cunoscut și sub numele de "Unchiul", unul dintre liderii Mafiei calabreze, Ndrangheta. Peste 900 de martori sunt așteptați să depună mărturie, iar capetele de acuzare includ crimă, trafic de droguri, extorcare și spălare de bani. Procesul, care a început astăzi, se preconizează că va dura mai mult de doi ani.

Principalul acuzator este cel mai faimos procuror italian antimafia Nicola Gratteri, în vârstă de 62 de ani, care trăiește de mai bine de trei decenii sub protecția Poliției. Procesul, care începe astăzi, nu este numai o piatră din zidul împotriva Mafiei, a explicat Gratteri, dar este, de asemenea, important să înțelegem evoluția clanului Ndrangheta, care nu numai că se ocupă de extorcare și cămătărie, ci întreține relații chiar cu administrația publică, cu aşa-zişii muncitori cu guler alb, a mai comentat procurorul Nicola Gratteri. Printre suspecți acestui proces se numără și Giancarlo Pittelli, un avocat și fost senator al formaţiunii Forza Italia al lui Silvio Berlusconi, fost premier.


Etichete (ii)mafiaitaliaproces

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live