Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

16 Aprilie 2020
Vizualizari: 388
Comentează add

Veștile bune din Peninsulă sunt că, pentru a patra zi la rând, numărul cazurilor de noi contaminări este în scădere, la fel și cel al bolnavilor internați la terapie intensivă.

Italia: Numărul cazurilor de noi contaminări este în scădere

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

De obicei, Roma e plină de turiști, iar în această imagine ei ar fi trebuit să se vadă așezați la rând pentru a vizita Colosseumul. Dar în timpul epidemiei de coronavirus, turismul la locurile istorice din capitala italiană a fost nul. Foto: Elena Postelnicu, aprilie 2020 (ii).

În Europa, Spania rămâne țara cu cele mai multe cazuri confirmate de COVID-19, peste 180.000, dar cele mai multe decese s-au înregistrat până acum în Italia, aproape 22.000.

Veștile bune din Peninsulă sunt că, pentru a patra zi la rând, numărul cazurilor de noi contaminări este în scădere, la fel și cel al bolnavilor internați la terapie intensivă.

Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 a ajuns în Italia la 165.155, cu 2.667 de cazuri noi diagnosticate în ultimele 24 de ore, în a opta săptămână de epidemie. 38.092 de bolnavi s-au vindecat și 21.645 au decedat, dintre care 578 în ultimele 24 de ore. Bilanțul doctorilor aflați în prima linie în tratarea și îngrijirea pacienților contaminați, care la rândul lor s-au infectat şi au murit a ajuns la 121, cinci numai în ultima zi.

La acest număr se adaugă și 30 de infirmieri decedaţi. La secția de terapie intensivă a unui spital din Cuneo, regiunea Piemonte, lucra ca asistentă și românca Doina Bucătaru, în vârstă de 61 de ani, care a murit marți răpusă de virus şi pentru care, timp de două minute, zeci de colegi, medici, asistenți şi operator sanitari au aplaudat ieri în fața spitalului.

(PH)


Etichete (ph)italiascadere

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live