Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Joi, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

4 Iunie 2018
Vizualizari: 493
Comentează add

"Dacă nu sunt locuri de muncă pentru italieni, nu sunt locuri de muncă pentru jumătate de continent african" - a afirmat noul ministru de interne, Matteo Salvini.

"Italia nu poate fi tabăra de refugiaţi a Europei"

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

       Foto: Arhivă.

"Italia nu poate fi tabăra de refugiaţi a Europei", a afirmat noul ministru de interne al ţări, Matteo Salvini, care este şi lider al formaţiunii de extremă dreapta Liga.

Sute de mii de persoane, majoritatea provenite din Africa Subsahariană, au traversat în ultimii ani Mediterana către Italia, după ce se îmbarcaseră în Libia. Alte câteva mii de migranţi şi-au pierdut viaţa în naufragii.

"Dacă nu sunt locuri de muncă pentru italieni, nu sunt locuri de muncă pentru jumătate de continent african" - a subliniat în discursul sau din Sicilia noul ministru de interne, Matteo Salvini, liderul formaţiunii de extremă dreapta Liga, în aceeaşi zi în care 46 de refugiaţi au murit în Marea Mediterană în urma unui naufragiu al unei ambarcaţiuni ilegale plecate de la Tripoli.

Italia nu poate fi tabăra de refugiaţi a Europei, trage un semnal de alarmă Salvini, care deja i-a avertizat pe migranţi că trebuie să îşi facă bagajele pentru a se întoarce acasă.

Pentru aceasta, Italia va pregăti un program de măsuri drastice.

Referitor la o afirmaţie a miliardarului american George Soros, care consideră că actualul guven de la Roma este foarte aproape de Rusia şi că Liga primeşte bani din partea lui Vladimir Putin, Matteo Salvini neagă cu desăvârşire că ar fi fost plătit până acum de Moscova.


Etichete Matteo SalviniItaliamigranti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live