Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Miercuri, 28 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

16 Octombrie 2020
Vizualizari: 181
Comentează add

Măștile de protecție sunt obligatorii în permanență chiar și afară și până și în propria locuință, în prezența oaspeților.

Italia, nou decret cu măsuri anti-COVID19

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Roma. Arhivă Foto: Elena Postelnicu/RRA.

Emisiunea: "Probleme la zi" - Corespondenţă din Roma - Reporter: Elena Postelnicu


Realizator: Doar în Italia, spre exemplu, regiunea cea mai afectată de epidemia de SARS-COV-2 a fost Lombardia.

În momentul de față revin măsuri restrictive inclusiv în Lombardia.


Reporter: De la o săptămână la alta, numărul cazurilor noi de COVID-19 crește și în Italia, unde în ultimele 24 de ore s-a atins cel mai înalt nivel, 8.104 îmbolnăviri, cele mai multe în regiunile Lombardia - 2.067, Campania - 1.127 și Piemonte - 1.033. Numărul deceselor s-a dublat de la 43 miercuri la 83 joi.

Tot în ultima zi s-a ajuns la un record al testelor efectuate, peste 160.000. Procentul de teste cu rezultat pozitiv comparativ cu numărul total de teste efectuate este de aproximativ 5%, ceea ce înseamnă că din 100 de teste efectuate, cinci au fost cu rezultat pozitiv.

La nouă luni de la primele focare de infecție apărute în Peninsulă, Guvernul de la Roma se teme să nu se revină la un nou lockdown, la o altă carantină generală, în preajma sărbătorilor de iarnă.

Pentru a evita o astfel de situație, un nou decret cu măsuri anti COVID-19 actualizate a fost aprobat zilele acestea. Măștile de protecție sunt obligatorii în permanență chiar și afară și până și în propria locuință, în prezența oaspeților.

Restaurantele și alte localuri nu își pot continua activitățile după miezul nopții, în vreme ce băuturile alcoolice se pot achiziționa până în ora 21:00. Forţele de ordine, Poliția, Jandarmeria și Armata și-au intensificat deja controalele pe străzi, în centrele orașelor și în locurile tradiționale de întâlnire ale tinerilor, pentru a nu permite formarea de aglomerări.

Petrecerile private cu mai mult de șase persoane sunt interzise, la fel ca meciurile de fotbal și baschet între prieteni. Căsătoriile și botezurile, în schimb, pot avea loc cu maxim 30 de persoane.

De astăzi, în regiunea Campania, guvernatorul Vincenzo de Luca, în condițiile în care în ultimele zile s-au semnalat 600 de noi contaminări în rândul elevilor și profesorilor, a decis suspendarea pentru două săptămâni a tuturor activităților școlare și din universități, cu excepția cursurilor pentru studenții din primul an. Lecțiile se pot desfășura doar la distanță.

Totodată, la nivel național a rămas obligatorie izolarea și supraveghere medicală pentru 10 zile, și nu 14, ca până acum, pentru toți cei care vin în Italia din România, Australia, Japonia sau Thailanda, abia la finalul perioadei cetățenii fiind supuși unui test de diagnosticare a coronavirusului.


Etichete italiacoronavirus(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live