Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

21 Septembrie 2018
Vizualizari: 394
Comentează add

La finalul reuniunii de la Salzburg premierul italian, Giuseppe Conte, considerã cã Europa trebuie sã revizuiascã regulamentul de la Dublin

Italia- nemulţumită de rezultatele summitului din Austria privind migraţia

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

 

 Italia nu e mulþumitã de rezultatele summitului de la Salzburg privind migraţia şi susţine cã banii alocaţi pentru suplimentarea fondurilor misiunii Frontex ar fi mai bine investiţi în proiecte în nordul Africii. Mai mult, Guvernul Italian nu e de acord nici ca poliţiştii strãini sã asigure frontierele ţãrii.

"Rãmân distanţe între liderii Uniunii Europene în gestionarea internã a imigraţiei, dar s-a ajuns la un acord asupra necesitãţii de întãrire a implicãrii ţãrilor terţe, inclusiv Egiptul. Toţi am spus cã trebuie sã ajungem la concluzii privind imigraţia, deoarece cu cât întârziem, cu atât situaţia se agraveazã", a comentat premierul italian, Giuseppe Conte, la finalul reuniunii de la Salzburg.

Liderul de la Roma considerã cã Europa trebuie sã revizuiascã regulamentul de la Dublin şi cât mai curând posibil sã aplice noi mecanisme de gestionare colectivã sub semnul solidaritãţii.

Poziţia Italiei faţã de proiectul Frontex este cã ar putea avea un rol, dar a întãri agenţia cu aproape 10.000 de ofiţeri duce şi la apariţia unor probleme legate de utilitatea unei astfel de investiţii, a mai precizat Giuseppe Conte, subliniind cã ar prefera ca toate aceste investiţii sã aibã ca destinatar Africa.

Potrivit premierului italian, ar exista totuşi o problemã politicã. O astfel de detaşare a poliţiştilor de frontierã ar putea duce la apariţia unor altor discuţii nedorite.

În urmã cu câteva sãptãmâni şi ministrul de interne, Matteo Salvini, a declarat oficial cã nu este de acord ca frontierele ţãrii sale sã fie supravegheate de agenţi ai altor state membre.


Etichete SalzburgGiuseppe ContemigratiaRomasummitMatteo SalviniAfricaFrontex

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live