Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 18 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 Februarie 2021
Vizualizari: 278
Comentează add

Chiar dacă italienii vor putea primi oaspeţi, petrecerile în interior şi în aer liber rămân interzise, la fel şi ceremoniile religioase sau civile.

Italia: Măsurile anti-Covid se vor păstra până după Paştele catolic

radiojurnal

Foto: Arhiva, Elena Postelnicu/ RRA

Noul guvern al Italiei condus de Mario Draghi păstrează măsurile anti-Covid până după Paştele catolic.

Chiar dacă italienii vor putea primi oaspeţi, petrecerile în interior şi în aer liber rămân interzise, la fel şi ceremoniile religioase sau civile.

La un an şi o săptămână de la primul caz diagnosticat cu SARS-CoV-2, Italia se confruntă cu un al treilea val al pandemiei - provocat de noile variante ale virusului. Corespondenta RRA, Elena Postelnicu, relatează.


Reporter: Rămân închise, în continuare, în Italia, sălile de sport și piscinele, parcurile de divertisment și după ora 18:00 la nivel național toate barurile și restaurantele, potrivit noului decret al Guvernului de la Roma, ale cărui măsuri anti-Covid vor fi anunțate la 1 martie și vor rămâne în vigoare până la 6 aprilie, după sărbătorile Pascale.

Stațiunile de schi care de la sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut și-au întrerupt activitățile vor rămâne închise, ceea ce înseamnă că acest sezon de iarnă este ratat.

În școli, lecțiile se vor desfășura cu o prezență de doar 50%, în vreme ce italienii vor putea intra în cinematografe și teatre abia de la 27 martie. Timp de o lună, în zonele roșii se oprește tot.

Până și saloanele de coafură trebuie să închidă. Va rămâne în vigoare interdicția circulației între regiuni, indiferent de culoare, carantina nocturnă, obligația de a purta o mască în aer liber și în interior distanța.

În cazul călătoriilor din străinătate, nimeni nu poate intra și nici pleca din peninsulă fără un test de diagnosticare a coronavirusului cu rezultat negativ.


Etichete italiapandemiecoronavirusmario draghi(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live