Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 14 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

1 Februarie 2021
Vizualizari: 143
Comentează add

Mai multe muzee și expoziții din regiunile aflate în zonele galbene din Italia și-au reluat activitățile pentru public.

Italia: Mai multe muzee își reiau activitatea

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Sala hărților din muzeul Vatican. Foto: Arhivă/ Ionuț Iamandi

După aproape trei luni de oprire forțată în pandemie, mai multe muzee și expoziții din regiunile aflate în zonele galbene din Italia și-au reluat astăzi activitățile pentru public, odată cu relaxarea parțială a restricțiilor, dar numai de luni până vineri.

La muzeele Vaticanului s-a înregistrat cea mai lungă pauză de după Al Doilea Război Mondial, însă în această perioadă s-au efectuat lucrări de întreținere și restaurare.

Şi carnavalurile au fost afectate puternic de măsurile anti-COVID, după cum transmite corespondenta RRA la Roma, Elena Postelnicu.

Reporter: Vizitatorii la toate muzeele și galeriile trebuie să-şi rezerve biletele în avans online şi li se vor aloca intervale orare pentru vizite. Însă, în contextul în care turiștii lipsesc cu desăvârșire în Italia, iar la sfârșit de săptămână muzeele sunt închise, este foarte puțin probabil ca în primele săptămâni să se înregistreze prea multe vizite.

Românca Mihaela Laszlo, ghid și asistent muzeal Colosseum și Forumul Roman din Roma: Este prematur să vorbim încă de turişi, pentru că situația călătoriilor în Europa este destul de dificilă. Este dificilă și călătoria dintr-o parte într-alta a Italiei și asta doar în zonele galbene. Doar după o regulată și sistematică avansare a campaniei de vaccinare lucrurile se pot încet, încet normaliza și poate asta o să fie înspre primăvară, primele luni din vară.

Reporter: Din cauza restricțiilor actuale, aceasta este și prima iarnă fără sărbători de carnaval în Italia.


Etichete (ii)italiamuzee

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live