Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

28 Mai 2020
Vizualizari: 130
Comentează add

Celebrul Colosseumul din Roma așteaptă vizitatori pe 1 iunie, însă măsurile preventive și impuse nu pot fi ridicate peste tot.

Italia îşi redeschide treptat obiectivele turistice

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Foto: Elena Postelnicu

Italia îşi redeschide treptat obiectivele turistice. Celebrul Colosseumul din Roma așteaptă vizitatori pe 1 iunie, însă măsurile preventive și impuse nu pot fi ridicate peste tot.

Deși mai este o săptămână până la 3 iunie, când se vor elimina alte restricții, în Italia deja au apărut discuțiile în privința granițelor regionale. Dacă în insulele Sicilia și Sardinia se insistă ca turiștii să aibă un pașaport de sănătate, prin care să se demonstreze negativitatea la coronavirus, în restul regiunilor se aude deja de o interdicție a cetățenilor din Lombardia și Piemonte, cele mai afectate de pandemie.

De partea cealaltă, primarul orașului Milano, Giuseppe Sala, încearcă să convingă guvernul de la Roma că și cetățenii din Lombardia nu pot să mai stea două săptămâni în regiune și că au nevoie să iasă din zonele în care sunt blocați de peste trei luni. "Avem necesitatea și voință de a ieşi din regiune, de a ne întâlni cu familia, de a merge la mare sau la munte.

Pe de altă parte, încercăm să ne facem bine temele acasă. De exemplu, ordonanța mea de marți merge spre această direcție, aceea de a încerca să limităm extinderea virusului" - a comentat primarul referindu-se la interzicerea de băuturi în afara localurilor după ora 19:00. Inițial, guvernul de la Roma, a anunțat că deja de la 3 iunie vor fi permise deplasările de la o regiune la alta și din și înspre străinătate, fără a fi nevoie ca cei care ajung pe teritoriul italian să rămână în autoizolare și sub observație medicală pentru două săptămâni.

În urmă cu câteva zile, însă ministrul de externe, Luigi Di Maio, a declarat că nu ar fi rău ca și Italia să se alieze altor țări ale Uniunii Europene și să își deschidă granițele împreună la 15 iunie. Ideea însă nu încântă pe nimeni în peninsulă și comercianții și operatorii din turism pierd enorm fără vizitatorii din străinătate. Puținele magazine și restaurante din centrul Romei, Florenței și Veneției, care totuși au deschis în urmă cu o săptămână, cu greu reușesc să treacă peste cheltuielile actuale. Celelalte, la fel ca hotelurile, au ales să deschidă la 3 iunie în speranța că măcar vor avea turiști italieni./rpatulea/ilap


Etichete (ii)italiaturismcolosseum

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live