Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PET CLUB Duminică, 12 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

24 Mai 2020
Vizualizari: 232
Comentează add

La Roma, Napoli, Palermo plajele au fost pline de lume, iar aseară, chiar dacă toate localurile au închis la ora 23:00, străduțele din centrele orașelor erau încă aglomerate.

Italia: În unele locuri populația nu respectă recomandările

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Foto: Elena Postelnicu

Numeroase țări europene au depășit faza critică a pandemiei și au luat măsuri de relaxare a restricțiilor, însă au apărut deja probleme în unele locuri în care populația nu respectă recomandările privind păstrarea distanței sociale.

Această problemă afectează, de pildă, Italia.

La Roma, Napoli, Palermo plajele au fost pline de lume, iar aseară, chiar dacă toate localurile au închis la ora 23:00, străduțele din centrele orașelor erau încă aglomerate.

O situație asemănătoare chiar și la Milano, orașul cu cele mai multe cazuri de COVID-19 din Italia, aproximativ 23.000 înregistrate în cele trei luni de epidemie.

După ce am văzut în ultimele ore fotografii, înregistrări video și transmisii referitoare la aglomerația și viața de noapte din diferite localități, sunt pregătit să intervin, chiar și cu noi restricții, a reacționat pe rețelele de socializare, pe parcursul nopții, guvernatorul regiunii Lombardia, Attilio Fontana.

Trebuie să evităm ca toate sacrificiile de până acum, realizate cu înțelegerea și buna voință a majorității cetățenilor, să fie inutile din cauza unor persoane inconștiente, a mai adăugat Fontana.

(RS)


Etichete (RS)italiacoronaviruspandemiepopulatienapoliromapalermo

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live