Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL VOSTRU... MUZICA VOASTRĂ (Continuare) Sâmbătă, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 August 2018
Vizualizari: 517
Comentează add

Pentru astăzi a fost decretată zi de doliu, drapelele au fost coborâte în bernă, iar principalele monumente, inclusiv Colosseumul din Roma vor rămâne diseară cu luminile stinse.

Italia: Funeralii naţionale pentru victimele catastrofei de marţi

radiojurnal

 La Genova, în Italia, un viaduct al autostrăzii A10 s-a prăbuşit pe o porţiune de aproximativ o sută de metri. Foto: Captura Twitter.

În oraşul italian Genova au loc funeralii naţionale pentru victimele catastrofei de marţi când o parte din viaductul unei autostrăzi aglomerate s-a surpat de la o înălţime de 45 de metri.

Potrivit bilanţului oficial, 38 de oameni au murit, dar presa italiană transmite că pompierii au mai descoperit azi-noapte o familie de trei persoane strivite în maşina lor de un bloc de beton.

Printre victime sunt şi doi români, unul decedat, iar celălalt în comă profundă la spital.

Pentru astăzi a fost decretată zi de doliu, drapelele au fost coborâte în bernă, iar principalele monumente, inclusiv Colosseumul din Roma vor rămâne diseară cu luminile stinse.

Ceremonia de la Genova, la care participă preşedintele ţării şi numeroşi politicieni, este însă boicotată de mai multe familii ale victimelor, care au decis să-şi înmormânteze rudele separat.

Unii părinţi au acuzat autorităţile că le-au ucis copii prin nepăsare şi birocraţie.

Potrivit Agenţiei France Presse, o polemică acidă este în desfăşurare între actuala şi fosta putere din Italia, cu privire la responsabilităţi.


Etichete ItaliaFuneralii naţionalevictimepod prabusitviaduct prabusit

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live