Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

1 Decembrie 2020
Vizualizari: 402
Comentează add

În Italia, unde trăiește cea mai mare comunitate de români, au fost organizate evenimente online dedicate zilei de 1 decembrie.

Italia: Evenimente online dedicate zilei de 1 decembrie

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Arhivă Foto: Sergiu Podină.

În Italia, unde trăiește cea mai mare comunitate de români, peste un milion două sute de mii de cetățeni, au fost organizate evenimente online dedicate zilei de 1 decembrie. În această seară, începând cu ora locală 21, pe pagina de Facebook a primăriei Torino, dar și pe cea a Consulatului General al României din oraș, va fi proiectat filmul ”Regina Maria”.

Corespondență de la Roma - Reporter: Elena Postelnicu - Ambasada țării noastre în Italia a sărbătorit Ziua Națională online, în această după-amiază, pe rețelele de socializare, împreună cu mesajele și gândurile conaționalilor din peninsulă, dar și cu un salut din partea ministrului afacerilor europene, Vicenzo Amendola.
Vicenzo Amendola: Astăzi sărbătorim Ziua Nnațională a României, sărbătorim o prietenie deosebită între două popoare, sărbătorim numeroasa comunitate de români care trăiește, studiază, lucrează în Italia și datorită căreia țara noastră devine din ce în ce mai puternică.

Reporter: În discursul său, ambasadorul George Bologan a solicitat conaționalilor să nu uite de patriotism.
George Bologan: Nu cred că există, în parcursul unui an, un moment mai prielnic de vorbit despre patriotism. A fi patriot înseamnă dragostea față de semeni, înseamnă solidaritate cu cei care sunt în suferință și în încercare. Patriotismul nu înseamnă doar fluturarea drapelului la 1 decembrie, înseamnă trăirea valorilor de unitate și, nu în ultimul rând, a sensului civic.


Etichete (ii)italia1 decembrie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live