Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

1 Martie 2022
Vizualizari: 408
Comentează add

Italia este gata să impună noi sancțiuni Rusiei, inclusiv unele care să-i vizeze pe oligarhil și să crească presiunea asupra Băncii Centrale - a declarat premierul Mario Draghi.

Italia este gata să impună noi sancțiuni Rusiei

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Primul ministru al Italiei Mario Draghi, Foto: GUGLIELMO MANGIAPANE / POOL / AFP

Italia este gata să impună noi sancțiuni Rusiei după invadarea Ucrainei, inclusiv unele care să-i vizeze pe oligarhil și să crească presiunea asupra Băncii Centrale - a declarat azi premierul italian, Mario Draghi.

Șeful executivului italian a subliniat că este vital ca Europa să nu permită victoria agresiunii ruse și a cerut Parlamentului de la Roma să aprobe planurile Guvernului de a trimite arme în Ucraina pentru a se apăra.

Referindu-se la bilanțul situației din Ucraina, premierul Mario Draghi consideră că este nevoie de o reacție rapidă și fermă, deoarece planul președintelui Pputin este acum clar vizibil în cuvintele și acțiunile sale.

Mario Draghi: Amenințările de a-i face pe cei care îndrăznesc să se opună invaziei Ucrainei să plătească cu consecințe nemaiîntâlnite în istorie și șantajul extrem de a recurge la arme nucleare impun o reacție rapidă, fermă și unită.

Premierul de la Roma s-a referit, totodată, și la sprijinul pe care Italia îl va oferi în cadrul Alianței Nord- Atlantice.

MArio Draghi: În privința forțelor navale, acestea sunt deja în curs de desfășurare și se află sub comanda NATO. Forțele noastre aeriene dislocate în România vor fi dublate pentru a asigura o acoperire continuă împreună cu mijloacele aliate.

Guvernul de la Roma încearcă, totodată, să atenueze, potrivit premierului, impactul oricăror probleme care ar putea să apară în cazul unei întreruperi a livrărilor de gaze din Rusia.

Mario Draghi: Italia ar avea mai mult de pierdut decât alte țări europene care se bazează pe alte surse. Acest lucru nu diminuează, însă, determinarea noastră de a sprijini sancțiunile pe care le considerăm justificate și necesare.

Italia importă o cantitate de aproximativ 95% de gaze.


Etichete italiasanctiuniMario Draghi(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live