Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

4 Ianuarie 2022
Vizualizari: 410
Comentează add

În Italia, preşedinţii celor 20 de regiuni discută, în această seară, despre măsurile care sunt necesare pentru reluarea anului şcolar începând de luni,10 ianuarie.

Italia: Discuții despre măsurile necesare reluării anului şcolar

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

   Roma. Foto: Elena Postelnicu.

În Italia, preşedinţii celor 20 de regiuni discută, în această seară, despre măsurile care sunt necesare pentru reluarea anului şcolar începând de luni,10 ianuarie. Decizia finală va fi luată mâine de Executivul de la Roma.

În vreme ce unele regiuni solicită o amânare a redeschiderii instituțiilor de învățământ după vacanța de sărbători, Guvernul de la Roma nu cedează și anunță deja că elevii se vor întoarce la cursuri așa cum era prevăzut, la 10 ianuarie.
 
Guvernatorul regiunii Campania, Vicenzo de Luca, propune că abia de la începutul lunii februarie elevii și liceenii să reintre în clase, "pentru a îngheța contaminarea", propunere susținută de alți trei guvernatori, din Toscana, Veneto și Piemonte, nu suficienți însă pentru a schimba decizia executivului.
 
Cu toate acestea, se presupune că vor exista unele modificări în ceea ce privește carantina și distincțiile între elevii vaccinați şi nevaccinați.
 
Dacă înainte, o clasă intra în izolare numai la trei elevi pozitivi, de săptămâna viitoare ar fi suficient numai unul ca întreaga clasă să treacă la învățământ online pentru 10 zile.
 
Totuși, în acest moment, datele privind cazurile pozitive în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, adică cei care au început doar de 20 de zile campania de vaccinare, sunt îngrijorătoare.
 
Potrivit Societății Italiene de Pediatrie, o infecție din patru se înregistrează la persoane sub 20 de ani.
 
Într-o lună, numărul pacienților cu vârste mai mici de 19 ani internați în spital a crescut cu aproape 800, ajungând în prezent până la 9500.
 

Etichete italiareluarea scoliimasuriguvernatoriregiuni(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live