Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Vineri, 24 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman

25 August 2018
Vizualizari: 366
Comentează add

Prim-ministrul Italiei, Giuseppe Conte, i-a acuzat pe partenerii europeni de ipocrizie, spunând că nu respectă principiile fundamentale de solidaritate şi responsabilitate.

Italia, conflict cu UE pe tema migranților

daniela-coman

     Foto: Arhivă.

Italia intră în conflict cu Uniunea Europeană, din cauza neînţelegerilor pe tema redistribuirii migranţilor.

O reuniune neoficială, între lideri europeni şi oficiali ai Comisiei, s-a încheiat, ieri, fără niciun rezultat.

Guvernul de la Roma a reafirmat că nu va mai primi niciun refugiat sosit pe mare şi a ameninţat că îşi va reduce cotribuţia la bugetul european. Daniela Coman, cu mai multe informaţii.

Reporter: Prim-ministrul Italiei, Giuseppe Conte, i-a acuzat pe partenerii europeni de ipocrizie, spunând că nu respectă principiile fundamentale de solidaritate şi responsabilitate.

El a avertizat, printr-un mesaj postat pe Facebook, că va acţiona în consecinţă în privinţa problemelor care ţin de Europa.

Reuniunea de la Bruxelles, la care au participat reprezentanţi din 12 state membre, a fost convocată după ce ministrul de interne, Matteo Salvini, a interzis unei nave a pazei de coastă italiene să debarce în Sicilia 150 de migranţi salvaţi în Mediterana, cerând ca aceştia să fie preluaţi şi de alte state.

Migranţii au anunţat că au intrat în greva foamei.

Guvernul, format din extrema dreaptă şi populişti - instalat anul acesta la putere în Italia - duce o dură politică antimigraţie. În urmă cu câteva luni a fost interzisă acostarea navelor aparţinând unor organizaţii umanitare care salvează refugiaţii aflați în pericol pe ruta mediteraneană.

Comisia Europeană a transmis, ieri, că ameninţările 'nu duc nicăieri', ca răspuns la ultimatumul dat de italieni, privind repartizarea migranţilor blocaţi pe vapor, într-un port din Sicilia.


Etichete ItaliaconflictUniunea Europeanăredistribuirii migranţilor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live