Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Campionatul European de Handbal Feminin: ROMÂNIA – UNGARIA Miercuri, 12 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Roma

18 Octombrie 2017
Vizualizari: 686
Comentează add

Cei 5 milioane de imigranţi din Italia, între care se numără aproape un milion de români, realizează un Produs Intern Brut superior celui din Ungaria.

Italia: Cei 5 milioane de imigranți fac un PIB mai mare decât al Ungariei

elena-postelnicu-roma

Cei 5 milioane de imigranţi din Italia, între care se numără aproape un milion de români, realizează un Produs Intern Brut superior celui din Ungaria şi de circa trei ori mai mare decît cel al Croaţiei, potrivit unui studiu prezentat astăzi la Roma.

În Italia există aproximativ 5 milioane de migranţi care lucrează şi care numai în 2016 au produs o bogăţie de peste 130 de miliarde de euro, ceea ce corespunde a 8,9% din Produsul Intern Brut al Peninsulei, un procent mai mare decât Produsul Intern Brut al unor state ca Ungaria, Croaţia sau Slovenia.

Potrivit raportului realizat de Fundaţia Leone Moresa, pe baza datelor furnizate de Banca Mondială şi Institutul Naţional de Statistică, 20% dintre migranţii legali din peninsulă se află în Lombardia, regiunea care înregistrează cea mai mare pondere din averea produsă de cetăţenii străini, mai mult de un sfert din total, în valoare de 35,4 miliarde de euro.

O altă parte substanţială a lucrătorilor migranţi legali se află în Emilia-Romagna. La polul opus, unde raportul între bogăţia produsă şi numărul de mirganţi legali nu ajunge la 4%, se află regiunile Sicilia, Basilicata, Puglia şi Sardegna.

Raportul subliniază de asemenea că munca emigranţilor nu concurează cu cea a italienilor, ci este complementară.


Etichete studiuimigrantiitaliaungariapibromania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live